יסוד הפרסום בתביעת לשון הרע

  • תביעה על לשון הרע
    עומר | 29/01/2018 18:07

    האם ניתן לתבוע בחורה שיצאתי איתה והייתי איתה בקשר טלפוני והתכתבותי כשהיא בסוף הקשר אמרה לי שאני לא נורמלי צריל טיפול אובססיבי זבל כלמיני מילים רעות אמרתי לה את זאת שעוקבת אחרי את חוצפנית היא יצרה איתי שוב קשר רק בשביל לומר את המילים הקשות האלה מאז לא מתחשק לי לעבוד אני במצב רוח רע מאוד ,מצד אחד מאוד אהבתי אותה ומצד שני היא בחרה במילים כאלה וסיימה קשר איתי בצורה כזאת מזעזעת ,מרגיש שהיא עשתה לי אכזבה קשה והמילים האלה גרמו לי לאכזבה ,עייפות ודיכאון האם אפשר לתבוע אותה על הוצאת דיבה שתבין בפעם הבאה לא לגרום לצער לאף אחד ובטח שלא לזלזל ולהתנהג כך איך שהיא כתבה ודיברה .
    ועוד משהו-עד איזה סכום אפשר לתבוע על זה?
    האם זה נחשב תביעות קטנות עד ל50אלף שקל ?

    • יסוד הפרסום בתביעת לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 11/02/2018 15:07

      צהריים טובים,

      בהתאם לחוק אישור לשון הרע, מעבר לצורך להוכיח כי הדברים הם אכן לשון הרע, צריך להוכיח שהם פורסמו, כאשר נקבע כי יש להוכיח שהדברים נחשפו לאדם אחד לפחות שאינו המשמיץ והמושמץ.

      לכן במקרה שלך לפי מה שאתה מתאר אין עילת תביעה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il