אין לכם זכות להרעיש בלי הגבלה

  • תלונות על רעש בבניין אחסון (לא אזור מגורים)
    ע. ד. | 22/01/2018 15:58

     הי, יש לי אולפן הקלטות וחדרי חזרות ברחוב האומנים 7 תל אביב העסק ממוקם בקומת המרת.
    בבניין ביחד עם עוד כמה מחסני איחסון של כמה עסקים אני יושב פה שלוש שנים לפני חודש הגיע שוכר חדש ככל הנראה החליט גם להתגורר במחסן שהשכיר יש מיטה מקרר ומבשל ואוכל שם רוב שעות פעילות הרעש שלנו היא בערב מ18 עד 24 או 1 וכמובן שמרעיש לו לישון למרות שהוא טוען שהוא עובד מול ארצות הברית ולכן שם בשעות הלילה המאוחרות למרות שעדיין לא היה לו קו טלפון או אינטרנט והמקום ללא שיפוץ ונראה כמו חורבה.
    בכל אופן בשבוע האחרון הוא הזמין לי משטרה כבר פעמיים בתלונה של רעש השוטרים מגיעים שואלים אותי אם אפשר להנמיך אני מסביר בנימוס שיש לנו את כל הזכויות הקיימות להרעיש פה הם מסכימים איתי והולכים אבל כל זאת לא רוצה ולא מוכן להתנהל ככה עם משטרות וכדומה ומעוניין להתלונן עליו ולתבוע אותו על הפרעה תקינה לעסק הטרדה הולכת וחוזרת של טלפונים ודפיקות בדלת לבקש להנמיך זה לא אזורי מגורים ובכוונה לקחתי את קומת המרתף בכדי שהרעש חלילה לא יפריע לעסקים וכו. תודה מקווה שנוכל לייצר משהו.

    • אין לכם זכות להרעיש בלי הגבלה קישור
      עופר בן אברהם | 23/01/2018 12:18

      גם אם הבניין משמש למטרות תעשייה, מסחר או מלאכה באזור שהמקרקעין בו משמשים לאותן מטרות, עדיין רעש אחרי עשר בערב, הנמשך יותר משלושים דקות בעוצמה העולה על שבעים דציבל, הוא רעש בלתי סביר על-פי התקנות, והוא נאסר בסעיף 2 לחוק למניעת מפגעים: “לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים".
      וגם אם הרעש אינו בלתי סביר על-פי ההגדרה שבתקנות, הוא עדיין יכול להיחשב כרעש חזק על-פי התרשמות (התקנות אינן מגדירות רעש חזק) וכמטרד על-פי סעיף 44(א) לפקודת הנזיקין: “מטרד ליחיד הוא כשאדם מתנהג בעצמו או מנהל את עסקו או משתמש במקרקעין התפושים בידו באופן שיש בו הפרעה של ממש לשימוש סביר במקרקעין של אדם אחר או להנאה סבירה מהם בהתחשב עם מקומם וטיבם...”
      ואפילו בהנחה שאין כל פסול בהתנהגותכם מבחינת החוק והתקנות, עדיין תביעה שלכם נגד מי שמתלונן בתום לב על רעש שמפריע לו בשעות הלילה, לדעתי, תיחשב קנטרנית ותידחה.
      אגב, העסק שלכם פועל ברשיון?

      תקנות רעש בלתי סביר

      • תוספת קטנה
        עופר בן אברהם | 23/01/2018 13:45

        שים לב גם לסעיף 14 לחוק המקרקעין: “בעלות וזכויות אחרות במקרקעין, אין בהן כשלעצמן כדי להצדיק עשיית דבר הגורם נזק או אי נוחות לאחר".