עבירת חיצים בצומת

  • שאלה לגבי עבירת תנועה
    מ. ר. | 23/01/2018 13:30

    האם פניה שמאלה מנתיב אשר מסומן על הכביש בלבד לפני רמזור כאשר הוא מוסתר על ידי מכוניות העומדות ברמזור, הרמזור עצמו מאפשר פניה שאלה ולהמשיך ישר, מהווה עבירה ? ואם כן בהתאם לאיזה תקנה? האם ניתן לבטל דו"ח כזה?

    • עבירת חיצים בצומת
      יעקבי | 23/01/2018 22:17

      שלום מ.ר.
      התיאור שלך עמום.
      אני מנחש שנסעת בנתיב שני משמאל המסומן בחיצים ישר בלבד.
      מנתיב זה פנית שמאלה.
      עברת על תקנת תעבורה 36(ד).
      באשר לחיצים על הכביש: בד"כ מסומנים מינימום 3 חיצים כך שהיה לך סיפק להבחין בהם.
      לא ניתן לבטל דו"ח כזה.
      ניתן להמיר באזהרה אם עומד בקריטריונים.