האם ניתן לגבות דמי ביטול כאשר המוכר הפר חוזה?

  • עילה לתביעה בגין זמן אספקה שקרי ודמי ביטול
    ר. ק. | 22/01/2018 16:08

    שלום רב,
    לפני כ21  ימים (31.12.17) אני ובת זוגתי רכשנו תנור משולב כיריים בשווי 1790 ₪ מרשת "א.ל.מ".
    במעמד הקנייה נאמר לנו על ידי המוכרן כי המוצר יגיע לביתנו עד 14ימים (אני מדגיש לא ימי עסקים). ראוי לציין שבחשבונית לא מצוין הדבר.
    היות ותמו 14 הימים התקשרנו לחברה, לשירות הלקוחות ולסניף הרשת הממוקם בבאר שבע.
    נאמר לנו כי המוצר כלל אינו בארץ ומשוערך להגיע רק למחסנים ב20.1.18 ומשם כפי הנראה עוד מספר ימים עד אשר יגיע לביתנו.
    בבקשתנו לביטול עסקה היות וכלל לא קיבלנו את הסחורה ובנוסף שיקרו לנו על מועד האספקה. דרשנו לקבל החזר כספי (מרבית הסכום שולם במזומן ויתרתו באשראי).
    להפתעתנו נדרשו מאתנו 5% דמי ביטול על מוצר שכלל לא קיים בסניפים (מלבד בתצוגה) כמו כן על החשבונית לא מופיע שום אזכור על מדיניות החזרים. וכמו כן לא בוצע שום אזכור בדבר במעמד הקנייה. חשבונית תצורף במידת הצורך.
    לכן ברצוני לשאול האם ניתן לבצע תביעה קטנה לאור ההתנהלות הבזויה של רשת א.ל.מ על התחמקות מאחריות, חוסר שיתוף פעולה ובפרט על דרישתם ל5% דמי ביטול עסקה על מוצר שכלל לא הגיע.

    • האם ניתן לגבות דמי ביטול כאשר המוכר הפר חוזה?
      עו"ד אבי קיסוס | 23/01/2018 22:29

      לדעתי עילת הביטול שלכם צריכה להיות מכוח דיני החוזים ולא מכוח דיני הגנת הצרכן, ולכן אין להם הזכות לגבות את 5% דמי הביטול.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il