הסכם שכר טרחה

  • האם זה שכר טרחה נורמלי בתביעה מהסוג הזה ?
    דוד | 16/01/2018 20:28

    שלום רב,

    בתביעה נגד מעסיק לשעבר זכיתי בבית משפט. תהליך התביעה היה ארוך ולקח כמה חודשים טובים. שילמתי לעורכת דין עבור שכר טרחה כמקדמה על סך 1400 ש"ח, ועל הגשת התביעה 2500 ש"ח. סכום הפיצוי בכתב התביעה עמד על סך 89,500 ש"ח.
    למרבה האירוניה השופטת קבעה פיצוי של 8000 ש"ח בלבד. בנוסף 750 החזר אגרת בית משפט.
    עורכת הדין קיבלה מזה 18%. אני קיבלתי רק 6,913 ש"ח ?

    איך זה יכול להיות ? האם זה לא עלות גבוהה בסוגיה שהערך שלה ירד מ 89,500 ש"ח ל 8000 ש"ח ?
    האם כל העורכי דין גובים עלויות כאלה הזויים ? איפה הרווח האמיתי של התובע ?

    • הסכם שכר טרחה
      ליאור חאיק, עו"ד | 17/01/2018 01:04

      היי דוד,

      על פניו אין בעיה חוקית במה שאתה מתאר.

      זכותו של עורך דין לדרוש שכר טרחה כפי שהוא רואה לנכון וזכותך, כמו לקוח, לסרב להצעה ולחפש הצעה אחרת או לחילופין להסכים.

      ברגע שאישרת את הסכם שכר הטרחה ובהיעדר טענה לרשלנות מקצועית אין עילה להתנער מההסכמה על גובהו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com