בקשה למינוי מומחה על-ידי בית המשפט

  • האם בשלב הנוכחי ניתן לבקש מבית משפט למנות מומחה
    אלמוניות | 16/01/2018 14:33

    אני התובע בבתיעה נזיקית פלוס צו עשה בבית משפט השלום, כנגד שכן מעליי שדירתו מרטיבה את דירתי ומסבה לה נזק.
    בכתב התביעה לא ביקשתי מבית משפט למנות מומחה מטעם בית משפט על מנת שיבדוק מה הבעיה ומה צריך לעשות על מנת לתקן , אלא המצאתי חווד הנדסית. אלא שבכתב ההגנה הנתבע טוען כי הכל עלילות שהעללתי עליו וכי אין כל בעיה בדירתו.

    השאלה היא:
    1) האם אני יכול לבקש מבית משפט , בנסיבות שתוארו לעיל ולמרות שלא בקשתי בכתב התביעה, שבית משפט ימנה מומחה מטעמו שיבדוק האם טענות הנתבע נכונות והאם דירתו אינה לקויה?

    2) ככל שהתשובה חיובית, האם בקשתי צריכה להיעשות בכתב תשובה לכתב הגנה או במסגרת אחרת? והאם יחייבו אותי בהוצאות? (האם אפשר להתייחס לבקשתי כמחוייבת המציאות מב חינה משפטית לנוכח שאלות עובדתיות חדשות שהעלה הנתבע בכתב ההגנה כשטען בכתב ההגנה שאין כל בעיה וכל ליקוי בדירתו).

    תודה רבה

    • בקשה למינוי מומחה על-ידי בית המשפט
      עו"ד גיל קראוס | 16/01/2018 16:37

      צהריים טובים,

      קודם כל ניתן לבקש מינוי מומחה מטעם בית המשפט ובית המשפט אף יכול מיוזמתו למנות מומחה.

      יחד עם זאת במקרה שלך צריך לבדוק לעומק אם כדאי לבקש מומחה, שכן במידה ואתה הגשת חוות דעת והצד השני לא הגיש חוות דעת, יכול להיות שמצבך טוב יותר.

      אין צורך להגיש כתב תשובה בעניין של מינוי המומחה וניתן לבקש בנפרד או במהלך הדיון.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il