האם ניתן לתבוע בגין ביטול קו רדום?

  • קו רדום שנלקח ע"י סלקום
    שי אלמגור | 16/01/2018 12:59

    שלוםברשותי קו למעלה מ-10 שנים על שמי במערכות המידע של סלקום עוד מהימים שלסלקום היו מספר קידומות וביניהם הקידומת 052, 053, ו- 064.המספר שלי היה לצורך העניין 053-992999 ששילמתי עליו כמעט 6000 ש"ח עוד כשהיו מספרים בני 6 ספרות בטלפון נייד ולימים הכל השתנה כל הקידומות המספרים הפכו בני 7 ספרות והקידומות השתנו כך שלכל חברה היה את הקידומת שלה להלן סלקום 052. כך שעם השינוי המספר שלי הפך ל- 052-399-2999.הכל טוב ויפה המספר על שמי מאז ומעולם לא ממש השתמשתי בו היה שמור באמתחתי עד היום לרגע זה.במקרה הצטרכתי להיכנס לחשבון הבנק שלי וכנראה שהסיסמא פרחה לה מזכרוני נתבקשתי ע"י אתר הבנק כמקובל לשחזר סיסמא וכך עשיתי נכנסתי ללשונית החשבון שלי בבנק הקשתי פרטים אישיים המערכת זיהתה אותי כלקוח הבנק ועברה לשלב הבא שבו היא מבקשת ממני להקליד את הקוד שנשלח אליי לנייד ומציגים את מספר הנייד שלי לצורך זיהוי עד כאן הכל תקין. שמח וטוב ניגשתי לקחת את הסים שלי הכנסתי אותו לנייד בכדי שאוכל לקבל את הקוד לשיחזור החשבון שלי מהבנק ולפתע אני מבחין כי המכשיר לא זיהה את הסים, אוקיי אמרתי בוא נחייג רגע למספר לראות שאני מקבל שיחה ואז אני שומע בזו הלשון: "סלקום שלום המספר שאליו חייגת אינו פעיל" ראיתי חושך בעיניים חייגתי לסלקום לצורך בירור ושם נאמר לי (השיחה מוקלטת) שהמספר כבר לא פעיל ומבוטל מאחר ולא השתמשתי בו מספר שנים קו שתקן לדבריהם. הסברתי שהמספר הזה על שמי מאז ומתמיד לא קיבלתי כל התראה ואו הודעה בכתב שסלקום מתכוונים לבטל לי את הקו ולא שאלו אותי לא ביקשו את דעתי למרות שהקו המספר על שמי שוב אני מציין אמרתי להם כמו שידעתם לשלוח לי מכתב התראה על תשלום שלא שולם עקב חוב שצברתי אצלכם יכולתם להתריע בפניי שמאחר והקו רדום ואין בו שימוש אתם מתכוונים לבטל לי אותו ולא עשיתם כך. נכון לרגע זה העניין בבירור בתקווה שיחזירו לי את המספר שלי ששילמתי בעבורו ממיטב כספי והייתי שמח לדעת אם יש כאן עילה לתביעה וכמובן לקבל את המספר שלי בחזרה ו\או מספר שווה ערך! תודה

    • האם ניתן לתבוע בגין ביטול קו רדום?
      עו"ד אבי קיסוס | 16/01/2018 22:49

      לא מכיר עילה לתביעה להחזרת מספר. אולי עילה להשבת התשלום ששולם בגין החזקת הקו מיום ביטולו ועד היום ובצד זה תביעה חלופית להשבת המספר לידיך.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il