סידור עבודה

  • סידור עבודה
    נ | 16/12/2017 00:23

    שלום,
    עובד נמצא בחופשת מחלה ממושכת(בעקבות ניתוח) רופא המשפחה מחדש את חופשת המחלה כל שבועיים לערך, לאחר בדיקות והערכת מצב של החולה.
    המנהל האישי התקשר לעובד ובין היתר בדק מתי העובד חוזר לעבודה, העובד ענה למנהל, שיש ברשותו מחלה עד לתאריך מסויים, אך לאחר מכן
    הוא צריך ללכת לרופא להבדק ולפי זה להמשיך הלאה. סידור העבודה נקבע מס׳ ימים לפני שחופשת המחלה נגמרת, אך הסידור מתייחס לשבוע אחרי,
     נכון לעכשיו אין לעובד אישור מחלה לימים אלה, אך יכול להיות שהרופא יאריך זאת.
    האם המנהל יכול להציב את העובד בסידור עבודה, לפני שהעובד עידכן את המנהל שהוא חוזר לעבודה או שחופשת המחלה מתארכת?

    • סידור עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 17/12/2017 10:34

      שלום רב
      ככל ולעובד אין ימי מחלה אז אכן המעסיק רשאי ואף נדרש להציבו לעבודה ( שכן באם לא יוארכו לו ימי המחלה אז מה יעשה המעסיק שנדרש להשיב את העובד לעבודה?) כאשר באם יינתנו לעובד ימי מחלה יהיה על המעסיק למצוא סידור חלופי.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il