מי מיייצג חסוי בהליכי פש"ר

  • חסוי בפש״ר
    חסוי | 14/12/2017 20:47

    מונה אפוטרופוס לגוף ורכוש, עניין הרכוש הוגבל בפסק הדין לצורך מחייה שוטפת. החסוי מעוניין לגשת להליך פש״ר.

    האם החסוי יכול לחתום בעצמו על המסמכים לפש״ר בהנחה כי מבין את משמעותם? אין לחסוי רכוש, למעט קצבת ביטוח לאומי שמשולמת במלואה בכל חודש למוסד סיעודי.
     האם הגבלה לצורך מחיה שוטפת אינה מאפשרת שהאפוטרופוס יגיש את החסוי לפש״ר?

    תודה מראש

    • מי מיייצג חסוי בהליכי פש"ר
      עו"ד רוית טוב-לי | 19/12/2017 11:54

      חסוי, שלום,
      במקרה כזה הייתי ממליצה לפנות לבית המשפט שנתן את צו האפוטרופסות בבקשה למתן הוראות, ולבקש את הוראותיו לגבי מי רשאי לייצג את החסוי בבקשה לפש"ר. אחרת, תהיה אנדרלמוסיה. בין אם החסוי ייצג את עצמו ובין אם האפוטרופוס ייצג אותו, קיים סיכון שהנושים או הכונס הרשמי יתקפו את ההליך.
      זו לדעתי דרך המלך.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il