ראייה רלוונטית שנמצאת אצל צד ג'

  • ראייה.
    חנוך | 14/12/2017 12:38

    כתובע בכוונתי להציג בדיון הוכחות ראייה אשר אינה מצוייה בידיי,(הראייה הינה ההצעה לביטוח שחתם עליה המנוח )
    הנתבעת איננה חב׳ הביטוח בה מצוייה הפוליסה ,
    ההצעה לביטוח/הפוליסה המבוקשת נמצאת בח׳ ביטוח אחרת והיא איננה הנתבעת.
    חב׳ הביטוח מקשה עליי לקבל את ההצעה לביטוח,מאחר ולא נקבעתי כמוטב בהצעה לביטוח/פוליסה,
    להבדיל מהנתבעת שכן המציאה עבורי את ההצעה לביטוח
    מכוח סעיף 5 לחוק חוזה הביטוח והנלווים אליה,
    האם עומדת לי האפשרות לבקש בקשה בתיק התביעה ושבית המשפט יתן צו לחב׳ הביטוח להמציא עבורי/ו-או לבית המשפט
    עצמו,את ההצעה לביטוח/פוליסה של המבוטח/מנוח
    או במידה אחרת איזה אפשרויות עומדות לי להשיג את הנדרש

    • ראייה רלוונטית שנמצאת אצל צד ג'
      עו"ד גיל קראוס | 14/12/2017 14:45

      צהריים טובים,

      אין כל מניעה להגיש לבית המשפט בקשה למתן צו נגד הצד השלישי שימסור לבית המשפט העתק מהצעת הביטוח.

      במידה ותשכנע את בית המשפט שהמסמך רלוונטי ונחוץ להליך, בית המשפט יתן לך את הצו המבוקש.

      אפשרות אחרת היא להזמין לעדות נציג של חברת הביטוח שיבוא עם תיק הביטוח המלא, אבל אפשרות זו פחות מומלצת שכן אתה לא תדע מראש מה כתוב במסמך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • ראייה
        חנוך | 14/12/2017 18:30

        ראשית תודה
        חשוב לי לציין שבקשה זו הינה הראייה המוצקה ביותר בדיון ההוכחות (מדובר בתביעה קטנה,ובקשה בתיק שתוגש בשבועות הקרובים) מתבקשת לאחר שכבר הגשתי את תגובת/תשובת התובע לכתב ההגנה,ובו סתרתי את כתב ההגנה,
        ולנוכח הראייה החדשה שהינה הצעת הביטוח של המנוח אשר מצוייה בידי חב׳ ביטוח שאינה הנתבעת בתיק
        ולכן אשאל שוב האים עומדת לי הזכות להגיש בקשה בתיק לאחר שהגשתי את תגובת/תשובת התובע- ולשכנע את בית המשפט על המצאותה של הראייה המצוייה בח׳ הביטוח,שהיא אינה הנתבעת,ונחוצה לדיון הוכחות .
        בתודה מראש.

        • הגשת ראיה רלוונטית
          עו"ד גיל קראוס | 18/12/2017 15:50

          שוב, בהנחה שהראייה רלוונטית להליך, בית המשפט יכול לתת צו לגילויה גם אם כבר הגשת את התגובות והתיק קבוע להוכחות.

          השאלה שבית המשפט ישאל אותו היא הרלוונטיות כאמור של הראיה, האם ניתן היה להגיש בקשה קודם לכן ומהי הפגיעה שתיגרם עקב חשיפת הראיה.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il