תביעה כנגד נותן טיפול

  • ירושה במשפחה
    בן יעקב גד | 13/12/2017 21:55

    שאלה
    יש לי חבר שיש לו דודה שאין לה ילדים והוא ואישתו מטפלים וטיפלו בה כל הזמן והיא נתנה לו את כל העניינים שלה לטיפול ועכשיו האחיינים של הדודה משגעים אותו ורוצים שהוא יחלק להם אתת הכסף שלה והוא מסביר להם שכעט היא חיה ברוך השם ולא ניתן לחלק כלום כי היא בחיים ועכשיו הם מתארגנים להגיש נגדו תביעה לכסף
    הדודה חתמה לו שהיא מאשרת לו שרק הוא יטפל בה בחיים ולאחר הפאירה
    מה עליו לעשות
    תטדה

    • תביעה כנגד נותן טיפול
      עו"ד רוית טוב-לי | 19/12/2017 11:37

      בן, שלום,
      כל עוד הדודה בחיים ובמצב כשירות משפטית  - היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה. החבר מוגן.
      כמובן שאם תוגש נגדו תביעה הוא יצטרך להגיש כתב הגנה, אבל התביעה נשמעת חסרת בסיס.
      אם היא לא צלולה - זה סיפור אחר. בית המשפט ירצה לוודא שהיא לא נפלה חלילה לניצול ע"י החבר שמטפל בה.
      אם היא כשירה משפטית, חשוב וראוי שתלך לעורך דין להותיר צוואה כדין וייפוי כוח מתמשך, שיגנו על החבר מפני בני משפחתה בעתיד. לא מבינה על מה בדיוק היא חתמה לו ועד כמה זה תקף.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il