צירוף נספחים לתצהיר עדות

  • נספחים בתביעה בסדר דין מהיר
    א | 13/12/2017 16:56

    אם לתביעה בסדר דין מהיר מצ"ב 3 נספחים ואני מציין בתצהיר העדות הראשית: "רשימת המסמכים המצוים בשליטתי והרלוונטיים לתביעה הינם הנספחים אשר מצ"ב לתביעה", אין זה עונה לדרישה? כמובן שאני מציין ש"האמור הוא מידיעתי האישית" וכמובן בציון שמי וכ'ו.

    • צירוף נספחים לתצהיר עדות
      א-ה | 13/12/2017 22:26

      אם בכוונתך שהנספחים המצורפים לכתב התביעה יהיו גם מוצגים בתביעה - עליך לצרפם בשנית לתצהיר העדות, ולאמת אותם כדין.
      אין אפשרות להסתמך בתצהיר העדות על נספחים שנמצאים במקום אחר, בשיטת "איזכור והפנייה".

    • תודה! מספר מצהירים!
      עו"ד אריה וונגרקה | 14/12/2017 22:54

      ..אם יש מספר תובעים וכל אחד מהם מצהיר את אותה הצהרה בדיוק עם איזכור בדיוק של אותם מסמכים אזי יש לצרף את כל המצ"ב לכל תצהיר?? זה נראה ממש לא לעניין ואפילו מעליב. אודה להתייחסותכם!

      • לגבי תצהיר עדות
        א-ה | 14/12/2017 23:48

        תצהיר עדות חייב להכיל את כל הנספחים שהעדות נסמכת עליהם, והנספחים חייבים להיות חלק בלתי נפרד מהתצהיר
        הנספחים חייבים להיות מאומתים כדין בתצהיר העדות
        לא ניתן להפנות מתוך תצהיר עדות אל מסמך חיצוני לתצהיר

        וכך קבע לעניין זה בית המשפט העליון -

        "אין לערוך תצהיר על דרך של הפניה למסמך אחר..."
        [רע"א 7477/13 גלריית עדן בע"מ ואח' נ'  דגנית בלכנר פלד]

        "המצהיר חייב בתצהירו להביא את כל אותן העובדות שהוא מבקש להוכיחן; אין לערוך תצהיר על ידי איזכור והפנייה אל מסמך אחר..."

        [עא 16/89 "ורדים" חברה לגידול פרחים בע"מ‎ ‎נ' החברה הישראלית לביטוח סיכוני סחר חוץ בע"מ, פ''ד מה(5) 729]