התשובה היא - כן

  • צו זימון עד לבית דין משמעתי
    אופיר | 12/12/2017 20:46

    שלום רב,

    שאלתי - האם בית דין משמעתי הדן בסכסוך בין עו"ד יכול להוציא צו הבאה/צו זימון עד בעל כורחו?

    אם כן, מה ניתן לעשות בעניין?

    • התשובה היא - כן
      א-ה | 12/12/2017 23:20

      בית דין משמעתי של לשכת עורכי הדין רשאי ויכול על פי חוק להוציא צו זימון לעד - וזאת על פי הכללים והחוקים הבאים -

      (1) סעיף 31 + 32 לכללי לשכת עורכי הדין (סדרי הדין בבתי הדין המשמעתיים), תשע"ה-2015

      (2) סעיף 66 לחוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א-1961

      (3) סעיפים 9 + 10 + 11 + 27(ב) לחוק ועדות חקירה, תשכ"ט-1968

      ומה ניתן לעשות ?
      פשוט להגיע ולמסור עדות