האם קורס נהיגה מונעת צבאי תקף גם לאזרחות?

  • נהיגה מונעת צבאית (רענון)
    דניאל | 12/12/2017 19:54

    שלום ,
    היום סיימתי קורס בנהיגה מונעת(רענון) צבאית , למיטב הבנתי זה תופס לאזרחות ,
    בשבוע שעבר קבלתי אזהרה של תוך 60 יום להתייצב בקורס , קבעתי קורס אבל לפתע הגיע לי הזדמנות ועשיתי את זה מטעם הצבא , לעייניננו - הבנתי מהמרצה שזה לוקח לפחות חודשים עד שזה מסתנכן עם משרד הרישוי האזרחי , קבלתי טופס שמעיד על כך שבאמת עברתי את הקורס , אם אלך איתו למשרד הרישוי יוכלו לסדר לי את העיינין במקום ?
    פשוט נשאר רק עוד חודש לאזהרה הזאת , והחודשיים עד שזה יוזן זה חורג מהזמן שקבלתי ..
    אשמח לעזרה

    • האם קורס נהיגה מונעת צבאי תקף גם לאזרחות?
      עו"ד ספי גבאי | 18/12/2017 16:02

      דניאל שלום,
      עצם ביצוע קורס רענון נהיגה (נהיגה מונעת) מטעם הצבא בהיותך חייל אכן תופס ותקף גם "לאזרחות" אכן לעיתים הסנכרון בין המערכת הצבאית לאזרחית אורך זמן,
      מאחר ובמקרה שלך יכול ותיכנס "לחריגה" מבחינת הזמנים, כדאי מאוד שתפנה למשרד הרישוי (רצוי בהתייצבות פיזית שלך ולא במשלוח מכתב) ותציג את האסמכתא על מעבר הקורס הצבאי. במידה ואינך יכול להתייצב בעצמך בשל השירות הצבאי צור עימי קשר באופן פרטי ואשמח לסייע לך ללא עלות (כמחווה לחיילים).

      בברכה,

      עו"ד ספי גבאי
      מנהל פורום תעבורה

      יד חרוצים 10, ירושלים
      טל': 072-2586365; מייל: Law.Gabay@Gmail.com

      • קודם כל תודה רבה על הצעתך ..
        דניאל | 18/12/2017 16:07

        היום ניגשתי למשרד הרישוי עם האסמכתא , היא לא כל כך עזרה לי , אמרה לי שעל פי המחשב שלה לא מופיע כלום לגבי קורס אבל לא יכולה להבטיח לי שהכל תקין , התקשרתי למיב"ע (מרכז קורסים מטעם משרד התחבורה) ושמה אמרו לי שעדיין מופיע לי שאני צריך לגשת לקורס , הסברתי לה שעברתי צבאי , אז היא אמרה שזה יקח קצת זמן שזה יתעדכן ושאני יצור קשר כל שבוע בשביל לדעת .. קצת מייגע הנושא הזה ואני לא יודע על איזה גורם ללחוץ כי כל אחד מפנה אותי לגורם אחר ..

        • צור עימי קשר
          עו"ד ספי גבאי | 18/12/2017 16:18

          שלום דניאל,
          תשלח לי בבקשה את האסמכתא למייל וצור עימי קשר טלפוני, אשמח לעזור לך.

          בברכה,

          עו"ד ספי גבאי
          מנהל פורום תעבורה

          יד חרוצים 10, ירושלים
          טל': 072-2586365; מייל: Law.Gabay@Gmail.com