תשובות ושאלות לפי הסדר

  • צילום ת.ז של שוטר ברכב פרטי וללא מדים
    נ | 10/12/2017 10:20

    היי , עברתי ברמזור כתום וצפצף לי רכב פרטי שאעצור בצד כי זו שוטרת . היא הגיעה אליי לרכב , בחורה עם מדים אזרחיים וטענה שהיא שוטרת ושאלה לאן אני ממהרת , שעברתי ברמזור כתום , צילמה את הת.ז שלי ואמרה כי תשלח לי דו"ח הביתה . האם זה חוקי שלא הזדהתה כשוטרת ולתת דוח ? האם זה חוקי לתת דוח רטרו בדואר גם כשלא הייתה על מדים ? האם שוטר שהוא לא תנועה יכול לתת דוח ? איך אני יכולה לדעת מה שמה ? מה אני יכולה לעשות על מנת לערער על כך שהיא נתנה לי דוח מבלי להזדהות ?

    • תשובות ושאלות לפי הסדר
      אבי | 10/12/2017 10:46

      1. עברת בכתום - זו עבירה
      2. למה עצרת? אז מה אם צפצפה?
      3. למה מסרת פרטים לאדם שלא הזדהה כשוטר על פי תעודת מינוי?
      4. לא חוקי שלא זיהתה את עצמה כשוטרת
      5. כן, אם היה זיהוי חוקי, ניתן לשלוח דוח בדואר
      6. כן. כל שוטר רשאי וחייב לרשום דוח תנועה
      7. אולי על הדוח שאולי יגיע יהיה רשום מי כתב אותו.
      8. אם יגיע דוח, בדגש על "אם", תבקשי לה
      ישפט ושם תטעני את אשר את טוענת כאן.

      להערכתי, לא יהי הדוח

      • תגובה
        נוי שחורי | 10/12/2017 10:57

         אני מודעת לכך שזו הייתה עבירה .
        מהלחץ הבאתי לה את התעודה המזהה שלי ורק כשנסעתי הבנתי שהיא בכלל לא הזדהתה בפניי .
        אם ואקבל דו"ח , אוכל לבקש להישפט בטענה שהיא לא הזדהתה בפניי גם אם אין לי דרך להוכיח זאת ?
        אחרי הכל זו המילה של השוטרת מול מילה של אזרחית "שמנסה להתחמק מדוח" .

        • עניתי לך - סיכוי קלוש לדוח
          אבי | 10/12/2017 11:06

          ואם כן יגיע, תעלי לכאן שוב ונראה מה ניתן לעשות אז.
          בגדול, מה שצריך לקרות במשפט הוא שתצליחי להטיל ספק במוחו של השופט.
          אם את זוכרת את תוצר הרכב שסימן לך לעצור או את מספרו וצבעו, תוכלי לטעון זאת במשפט
          כמוכן אם תזכרי מה לבשה השוטרת ואיך היא נראתה זה יכול לעזור
          דוח "משוחזר" לא תמיד נרשם על ידי מי שראה את העבירה ונסמך על דברי השוטר שכן ראה.
          ייתכן שבמעבר המידע הוחסר חלק ואז זו יכולה להיות עוד סיבה לקעקע את הדוח.
          סבלנות זה המפתח. דבר נוסף הוא לרשום כל מה שהיה לצורך "הקפאת הזיכרון"
          גילוי נאות: איני עורך דין אבל אני מקורב למערכת האכיפה ואני שונא שימוש לרעה בסמכויות שיטור

        • האם השוטרת נסעה ברכבה , היתה מאחורי רכבך,
          חיים | 10/12/2017 13:12

          אם כן, גם היא עברה בכתום וגם לה מגיע דוח

          • תשובה
            נוי שחורי | 10/12/2017 18:07

            אני פניתי שמאלה לכביש 40 והיא הייתה כבר על כביש 40 אז היא הייתה ברמזור על הכביש עצמו .
            כלומר , אני פניתי שמאלה בצומת שהיא כבר הייתה על הכביש שאליו אני פניתי .

            • אני מניח שהיא לא ראתה האם נכנסת בירוק או בכתום
              חיים | 10/12/2017 18:12

              בכל מקרה, אני חושב שאין לך מה לדאוג ואם תקבלי איזה דוח, אז כתבי כאן כדי שננחה אותך
              להבא, לא לעצור לבקשת נהג הנוהג ברכבו הפרטי ולא לתת פרטים, תפני אותו למס' הריושי של הרכב