הפרת חוזה

  • הפרת חוזה
    אלין | 10/12/2017 09:13

    אני אספר ממש בקצרה. אני ובן זוגי התחלנו לשכור דירה יחד החל מה1 לאוקטובר כאשר הגענו לראות את הדירה לפני החתימה על החוזה אף אחד לא אמר לנו שיש בעיות אינסטלציה וביוב, להפך ציירו לנו דירה מושלמת לא היתה בעיה נראית לעין. כאשר. נכנסנו לדירה גילינו שיש בעיות של ריח ועובש ובעיות בצנרת בשירותים. בכל אופן בן זוגי עזב ונשארתי לבדי בדירה. כמה פעמים פניתי לבעלים לגבי נזילות מהתקרה (מהגשמים) הביא פעמיים בן אדם שלא סידר מה שאומר שהבעיה נמשכת. נגנב לי מהגינה בלון גז, יש בעיה בשירותים שכל הצואה והשתן עולים למקלחת ולא יורדים בשירותים כנראה סתימה.אוסיף ואומר שלפני מס' ימים הציף לי את הבית מי ביוב הזמנתי אינסטלטור שהגיע מהשעה 10 בלילה עד 3 בבוקר. הבעלים מודע לכך אך הבעלים כרגע לא זמין, הודעתי לו שאני רוצה לעזוב את הדירה והוא פשוט לא עונה כרגע.אני מאוד מפחדת לגור פה ובכל אופן השאלה שלי היא כזו, בחוזה כתוב שאם אני רוצה לעזוב אני חייבת למצוא מחליף אבל גם כתוב שהבעלים אחראי לתקן בעיות אינסטלציה ובעיות אחרות בדירה. האם הוא נחשב למפר חוזה?
    ובמידה והוא מפר את החוזה, האם מותר לי לבטל את השיקים? היום ה-10 וב12 השיק יורד.

    • הפרת חוזה
      עו"ד אלעד וייסטוך | 12/12/2017 13:04

      אלין שלום,

      לאור הדברים שציינת נראה כי אכן מדובר בהפרת חוזה ומשכך יש לך זכות לבטל את החוזה אף מבלי למצוא מחליף.

      אני לא מציע לבטל שקים אלא להודיע לו על הפרת הסכם מצידו וביטול הסכם מצידך תוך דרישה להחזרת כל השקים שנמסרו.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il