משיכה בפטור תגמולים מקרן פנסיה

  • משיכה מקרן פנסיה
    אביטל | 07/12/2017 10:30

    שלום, אני אישה בת 65, יצאתי לפנסיה לפני כשנתיים. מקבלת ביטוח לאומי של 2101 שח וקצבה קבועה ממשרד הביטחון (אם שכולה) על סך 6000 שח. כיום אני עובדת פרטית ומרוויחה כ2000 שח עליהם אני מצהירה כחוק. יש לי כ-90000 שח בקרן הבפניה במבטחים (תגמולים בלבד- משכתי פיצויים עם סיום העבודה שלי כשכירה). האם בגיל 67 אוכל למשוך את הכסף הזה ללא מס? ואם לא- מה יהיה המס הצפוי (ואז אולי לא כדאי לחכות לגיל 67 ועדיף למשוך עכשיו?). האם העובדה שאני עובדת ומשתכרת 2000 שח בלבד שהם באמת דמי כיס עבורי- האם זה ישנה לעניין הפטור ממס או לא? אובדת עצות ואשמח לעצתך

    • משיכה בפטור תגמולים מקרן פנסיה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 11/12/2017 07:39

      אפשר בגיל 67 להוציא בפטור באמצעות תיקון 5 לחוק קופות הגמל. בכל מקרה, ממליץ לך לפנות לייעוץ מקצועי פרטני. אחד הגורמים המומלצים להתייעצות בעניים הוא רו"ח מנדלאוי: http://www.eyalmen.co.il/.
      בהצלחה!

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      מנכ"ל חברת יעוץ מיסים TAXPERTS בע"מ

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@taxperts.co.il