חריגה קיצונית ממסגרת אשראי

  • חריגה קיצונית ממסגרת אשראי
    פונה לעזרה | 04/12/2017 10:38

    שלום רב,
    היה לי עד לפני חודש אשראי חוץ בנקאי של חברת ישראכרט, מסגרת הכרטיס עמדה  על 18,500 ש"ח, בחודשים האחרונים מתוך רשלנותי בלבד, ביצעתי חיובים בסך 40,000 ש"ח באינטרנט, בעוד לא ראיתי את החיובים בסוף החודש במשך מס' חודשים ומסגרתי לא נפגעה עקב חיובים אלו והם לא תועדו באפליקציה או באתר, כך שלא יכולתי להיות במעכב.
    לפני מס' ימים חויבתי באופן מפתיע ב40,000 ש"ח בבת אחת ע"י חברת ישראכרט והדבר גרם לי להסתבכות כלכלית רצינית.
    האם מותר להם לחייב באופן חד פעמי בסכום גבוה וחריג זה אשר חורג מלמעלה מ110% מגובה המסגרת? האם יש משהו שאני יכול לעשות בעניין?

    • חריגה קיצונית ממסגרת אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 05/12/2017 11:02

      שלום רב,

      התשובה חיובית. עם זאת, אתה יכול לבקש מהם שיפרסו לך את זה לתשלומים.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il