מתי ניתן לשחרר חולה מחדר מיון?

  • רופא מתעקש לשחרר חולה מאושפז
    פלמוני | 27/11/2017 17:51

    שלום לכולם,
    בת זוגתי אושפזה במחלקת מיון של ביה"ח למשך 8 ימים, וכחלק ממספר בדיקות דם שערכו לבת זוגתי במהלך האשפוז, יתכן ועלו על בעיה ממנה סובלת בת זוגתי (אי ספיגת כדורים שהיא נוטלת). בת זוגתי אף קיבלה המלצה (בעל פה) מרופא מומחה באותו בית חולים (ממחלקה אחרת), לפיה רצוי שהיא תעבור בדיקת דם נוספת. על אף ההמלצה של אותו רופא מומחה, ועל אף העובדה שבת זוגתי הרגישה שלא בטוב, לאחר 8 ימי אשפוז החליטו הרופאים האחראים על מחלקת המיון לשחרר את בת זוגתי מביה"ח, ולא לערוך לה את הבדיקות הנוספות, בטענה שיש חשש שהשארת בת זוגתי באשפוז ממושך עלול לגרום לה לחלות במחלות בהם חולים יתר המאושפזים.
    האם פעל ביה"ח כשורה?
    כמו-כן, אשמח להפניה לחוקים הנוגעים לזכויותיו של חולה לאחר הליכים רפואיים בביה"ח

    • מתי ניתן לשחרר חולה מחדר מיון?
      עו"ד אביטל פז | 05/12/2017 12:17

      פלמוני שלום
      בנסיבות המקרה אינני יודעת אם הרופא פעל כשורה עת שחרר את בת זוגתך. רופא יכול להפעיל שקול דעת בכל מקרה ולקבל החלטות לגבי שחרור מחדר מיון אשפוז וכו. ההחלטה נבחנת בעיניים של הרופא הסביר בזמן אמת האם היה מקום לקבל את ההחלטה.
      בהנחה שלא נגרם כל נזק עקב השחרור של בת זוגתך מחדר מיון אין מקום לתביעה משפטית בעילה של רשלנות רפואית. עילה זו דורשת הוכחה שנגרם נזק עקב המעשה או המחדל. ניתן בכל מקרה לשלוח מכתב להנהלת בי"ח בבקשה לברר את הנושא.
      ראה סעיף 35 לפקודת הנזיקין.
      בברכה,

      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
      טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il