ערעור על פס"ד

  • עיקול על חשבון בעקבות תאונה - לאחר מספר שנים
    יוסי | 14/11/2017 18:15

    שלום, שאלה קצת מורכבת.
    בחודש דצמבר התנגש ברכבי רכב שהגיע מהכיוון הנגדי (באשמתו) ושבר לי את המראה. הוא הלחיץ אותי ווויתרתי לו על מסירת פרטים והחלטתי לתקן את הנזק על חשבוני. לא תבעתי את הביטוח כיוון שזה לא השתלם ותיקנתי את הנזק לבד.

    לאחר מספר שנים פתאום הוטל עיקול כל חשבון הבנק שלי כיוון שהוא תבע בטענה שאני התנגשתי בו. מה שאינו נכון.

    מסמכי התביעה הגיעו לכתובת הקודמת שלי, ובוצע הליך מזורז בהעדרתי. נטען שחתמתי על מסמכי התביעה ולא הגעתי למשפטים. מה שאינו נכון.

    כמובן שאיני רוצה לשלם את הסכום, ומעדיפה לקבל הליך משפטי סביר ולטעון להגנתי.

    במידה שזה אינו מתאפשר אני מעוניין להפעיל את הביטוח, אך הביטוח טוען שכיוון שלא הודעתי על התאונה ועברו 3 שנים הוא לא מכסה את הנזק. מבחינתי לא היה על מה להגיש תביעה, לא היו נפגעים בגוף, הוסכם שהוא אשם בתאונה, ואני בחרתי שלא לבקש פיצוי מהביטוח על הנזק שנגרם לי.

    כיצד אוכל לצאת מהמצב הזה?
    1.האם אפשר להגיש ערעור על ההליך הלא תקין ולטעון להגנתי?
    2.האם אפשר לחייב את הביטוח צד ג' שהיה לי לשלם לו על הנזק ולסיים את הסיפור הזה וזהו?

    תודה.

    • ערעור על פס"ד
      עו"ד אילנה אליכיס | 19/11/2017 10:15

      יוסי שלום

      באם התקיים הליך בביהמ"ש וניתן פס"ד ובעקבות כך עוקלו החשבונות

      כיום לא ניתן לבטל פס"ד לאחר כמה שנים שהוא ניתן

      בברכה,

      אילנה אליכיס, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      נייד: 054-4796688; מייל: ilanalaw.adv@gmail.com