השמצות עם שגיאות כתיב

  • שאלה דחופה
    ת.ח | 13/11/2017 18:13

    אדם אשר השמיץ אותי ברשת ובמקום שמי הנכון דהיינו במקום שמי:**** כתב ***. האם למרות שגיאות הכתיב הרבות אוכל לתבוע אותו? כמו כן אציין כי הוא השתמש בכתב בי דין אשר בתוכו השמצות ואותו הוא פרסם ברשת. האם ניתן לתבוע במצב כזה לאור השגיאות כתיב וגם שימוש בכתבי בי דין המפורסם ברבים? תודה

    • השמצות עם שגיאות כתיב
      עו"ד רון מיור | 13/11/2017 18:20

      בטרם אוכל להשיבך, צריך שיהיו בפני הדברים שאתה מחשיב כהשמצות. שגיאות הכתיב הנן טפלות לעניין.
      בעוד שטענות - גם אם משמיצות - הנטענות בכתבי בי דין זוכות לחסינות מלשון הרע, לא כך אותם דברים המפורסמים בפרהסיה, גם אם במסגרת כתבי בי דין.
      אציע כי תפנה לעורך דין מומחה לדיני לשון הרע ותציג בפניו את מכלול התמונה והמסמכים הקשורים.
      בברכה ובהצלחה.

      בברכה,

      רון מיור, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      מצדה 7, בני ברק
      טל': 072-8830276; מייל: majorlaw100@gmail.com

      • אודה לעזרתך עופר בן אברהם.
        יוגב | 14/11/2017 14:05

        .

        • לשון הרע מרומזת ופרסום כתב בי-דין פוגע קישור
          עופר בן אברהם | 14/11/2017 22:11

          1. סעיף 3 לחוק איסור לשון הרע קובע: “אין נפקא מינה אם לשון הרע הובעה במישרין ובשלמות, או אם היא והתייחסותה לאדם הטוען שנפגע בה משתמעות מן הפרסום או מנסיבות חיצוניות, או מקצתן מזה ומקצתן מזה", כלומר: העובדה, ששמך לא צוין במפורש בפרסום הפוגע, היא כשלעצמה אינה שוללת ממך את זכות התביעה, אם ניתן לזהותך על-פי ההקשר. אך עדיין צריך לבחון אם עומדת למפרסם הגנה מההגנות שבחוק, למשל, שהפרסום אמת ויש בו עניין ציבורי (סעיף 14 לחוק) או שהפרסום נעשה בתום לב, באחת הנסיבות המפורטות בסעיף 15 לחוק.
          2. פרסום כתב בי-דין, המכיל לשון הרע, שלא במסגרת ההליך המשפטי מוגן אם הוא דיווח נכון והוגן, ובהנחה שלא נאסר (סעיף 13(7), 13(11) ו- 21 לחוק). המבחן כאן אינו אם האמור במסמך נכון, אלא אם נכון שהוא הוגש, ואם הדיווח על כך ענייני, שלם, ואינו מוצא מהקשרו כדי ליצור תמונה מעוותת. על כך ראה בדיון המקושר מטה ובמקושר אליו.

          כאן

          • כרגיל, תשובה עניינית
            יוגב | 15/11/2017 10:26

            תשובה מדויקת, חדה ונעימה. מודה לך ידידי על העזרה הרבה.
            יום נעים. יוגב