האם הוא מוסמך לדון בתביעה שכנגד

  • שאלה ל: א-ה
    שאול | 24/10/2017 11:02

    שלום,

    האם תקנה 91 לתקסד"א חלה גם בהליכים המתנהלים בפני רשם המקרקעין?
    (זו אינה שאלה אקדמית).

    תודתי מראש

    • האם הוא מוסמך לדון בתביעה שכנגד  לת
      שאול | 24/10/2017 14:05

    • החלת סדר הדין האזרחי על המפקח על רישום המקרקעין
      א-ה | 24/10/2017 14:46

      ראשית, אני מניח שהכוונה שלך לא לגבי רשם המקרקעין, אלא לגבי המפקח על רישום המקרקעין.

      שנית
      , תקנות סדר הדין האזרחי הוחלו על הליכים משפטיים המתקיימים בפני המפקח, כפי שנקבע בתקנה 78 לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום), תשע"ב-2011 :

      "78. תקנות סדר הדין האזרחי יחולו, בשינויים המחויבים, על סדרי הדין בהליך לפי סימן זה בכל עניין שלא נקבעה לגביו הוראה אחרת בחוק או בתקנות אלה."

      ושלישית, סעיף 75(א) לחוק המקרקעין קובע לעניין סטייה של המפקח מסדרי הדין -

      "75. (א) מפקח הדן בסכסוך רשאי לסטות מדיני הראיות ומסדרי הדין הנוהגים בבתי המשפט, אם היה משוכנע שהדבר יועיל לגילוי האמת ולעשיית צדק; החליט לסטות מדיני הראיות ומסדרי הדין הנוהגים בבתי המשפט, ירשום את הטעמים שהניעוהו לכך."

       המסקנה היא, שברגיל המפקח פועל על פי תקנות סדר הדין האזרחי, לרבות תקנה 91.

      לכן, המפקח גם מוסמך לדון בתביעה שכנגד אם היא עומדת בדרישות של חוק המקרקעין וסדר הדין האזרחי לגבי תביעה רגילה.