אישור מכירת דירת מגורים בבעלותו של חסוי

  • אישור פעולה
    נתי | 22/10/2017 17:55

    שלום רב !
    בימים אלו אני נמצאת בשלב מכירת דירת הורי , אני מונתי לאפוטרופוס על אימי גוף ורכוש, עקב מחלת האלצהיימר. בנוסף אני מיופת כוחו  של אבי ,יש לצ יין שאני בת יחידה , והיום חתמנו על הסכם מכר מותנה , אני צריכה להגיש לביה"מ בקשה לאישור פעולת המכר, רציתי לדעת מהו הנוסח הנכון שעלי לכתוב בבקשה לאישור מכירת  דירה (אלו פרטים היא צריכה לכלול, האם צריך לצרף מסמכים כלשהם ), הדירה שנמכרת אינה מתאימה לצרכים שלהם (אבי מרותק לכסא גלגלים ומיטה), ולכן העברתי אותם לדירה שכורה ליד מקום מגוריי, שגם אהיה קרובה אליהם ובעיקר בגלל מצבו של אבי באותם ימים שהלך והידרדר, במקביל אימי חלתה באלצהיימר שמדרדר מהר מאוד, אני התפטרתי מעבודתי כדי לטפל בהורי, ומשפחתי בת 6 נפשות ( 4 מתוכם חיים איתי ואחד נכה בשיתוק מוחין) חיים עכשו על מפרנס אחד, והמון הוצאות יוצאים מכיסי לטובת הוריי, להורי אין חסכונות בכלל , ועקב מצב זה אני נכנסתי לבעיות כלכליות קשות , את מכירת הדירה אבי יעץ לי לעשות כדי להקל על כולם גם לכסות את חובותי שלי וגם שישאר להם לירה לבנה ליום שחור , בפניי עומדות שתי ברירות :
    1. לקבל את הצעת אבי , לכסות את חובותיי ולהשאיר להם כסף לשעת הצורך .
    2. לרכוש להם דירה נגישה שדי יקרה בעיר מגוריי.
    אשמח לקבל תשובה לגבי המכתב לאישור מכר לבית המשפט , ומה לציין כדי שיתקבל אישור ולא יערמו עוד קשיים מעבר לאלו שכבר יש.
    תודה רבה וסליחה על האורך.

    • אישור מכירת דירת מגורים בבעלותו של חסוי קישור
      א-ה | 22/10/2017 23:05

      הפורום המתאים לנושא של בקשה לאישור של בית משפט לאפוטרופוס (אפוטרופה) למכירת דירת מגורים של חסוי הוא פורום דיני משפחה. ולכן, מומלץ ורצוי לשאול את השאלה באותו פורום.

      כדי שלא תצאי מכאן בידיים ריקות, אתן לך מידע כללי בנושא -
      1. את תצטרכי להגיש בקשה למתן הוראות לבית המשפט לענייני משפחה לאישור המכר.
      2. יש לצרף הסכם מותנה לבקשה (הסכם שמותנה באישור בית המשפט)
      3. יש לפרט את הנימוקים המצדיקים את המכירה.
      4. הבקשה לבית המשפט צריכה לכלול תצהיר לאימות העובדות הכלולות בה.
      5. יש מקרים שדרוש לצרף לבקשה חוות דעת של שמאי מקרקעין לגבי מחיר המכירה.
      6. את כספי התמורה מהמכירה יש להפקיד בחשבון האפוטרופסות.

      הערת מערכת: ראה פורום משפטי

      פורום דיני משפחה