ניתן לבקש דחיית מועד הדיון בשל אי המצאת התצהיר

  • מה הדין של אי המצאה?
    ישראל | 18/10/2017 15:14

    האם אפשר לנהל דיון מבלי שתצהיר עדות ראשית הועבר לצד השני? אמור להתקיים דיון בו היו הצדדים צריכים להגיש תצהיר עדות ראשית, אולם צד אחד לא המציא את התצהיר לצד השני. האם בית המשפט רשאי לקיים את הדיון במצב כזה? יוער כי הצד שלא קיבל את התצהיר אינו מחובר למערכת נט המשפט ואינו יכול לראות את התצהיר אלא אם כן דוור לו ישירות

    • ניתן לבקש דחיית מועד הדיון בשל אי המצאת התצהיר קישור
      א-ה | 19/10/2017 01:18

      השאלה אם דחיית הדיון פועלת לטובתך או נגדך.
      לגבי העתיד - הגש לבית המשפט את הטופס המצורף כאן בקישור, כדי שתוכל לקבל מסמכים מבית המשפט בדואר אלקטרוני.

      טופס

      • יש פסיקות או תקדימים המחייבים דחיית הדיון?
        ישראל | 19/10/2017 17:19

        האם יש פסקי דין של העליון בעניין אי המצאת תצהירים והאם בית המשפט יכול לחייב אותי כשאיני מיוצג לקחת הפסקה של חצי שעה כדי לעבור על התצהיר וכדי שהדיון יתקיים במועדו

        • בית משפט זה לא טירונות בגולני
          א-ה | 19/10/2017 23:13

          אין דבר כזה - קח חצי שעה ותעבור על התצהיר...
          בבית משפט חייב להיות שיוויון והדדיות בין בעלי הדין
          יחד עם זאת, צריך לבדוק מה היה נוסח החלטת בית המשפט לעניין הגשת תצהירי עדות
          האם ניתנה הוראה מפורשת על ידי בית המשפט לבעלי הדין להעביר ביניהם את תצהירי העדות
          לא יכול להיות שבעל דין אחד ויעביר את תצהיר העדות שלו לצד השני, והצד השני לא יעשה כן.
          קיימים עקרונות משפטיים ברורים לעניין זה בבית משפט, כגון, הזכות להליך הוגן, וכללי הצדק הטבעי.
          אבל, אתה לא אמרת באיזה בית משפט מדובר, וגם לא באיזה סדר דין מדובר, שהרי להליכים משפטיים שונים יש גם כללים שונים.

          תקנה 168(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי קובעת -
          "לא הגיש בעל דין תצהיר של עד כפי שנדרש על פי תקנה זו או על פי תקנה 143, לא יורשה להביא את העד..."