תביעה על לשון הרע והוצאת דיבה

  • תביעה בגין לשון הרע
    משה | 18/10/2017 11:04

    אמש היה לי תור מוזמן אצל רופא בקופת חולים, הרופא איחר בהגעתו, היו אנשים שהחליטו שכנראה הסיבה לאיחור בגלל הפגנות של קומץ חרדים.
    אני חרדי וחזותי חרדית, לאור כך החליטו בני זוג לעשות דין לעצמם, ולעקוף את תורי, תוך שהם מטיחים בי לעין כל זה בגללכם החרדים שאתם מפגינים נגד הגיוס לצה"ל.
    מיד בהיפתח דלתו של הרופא, הם רצו פנימה ונעלו, דפקתי חזק, הרופא הורה לפתוח, בדק את הנתונים והורה לבני הזוג לתת את הקדימה לקודם בתור כדין, ואז היא החלה לצעוק שוב לעיני הרופא ופציינט נוספת [חרדית] שעקפו אותה, הכל בגללכם החרדים שאתם מפגינים נגד צה"ל, לכי תתגייסי, לך תתגייס. אמרתי לה אני יתבע אותך על לשון הרע, אז היא החלה לצעוק עליי לעיני הרופא, "לך מפה, אתה מטריד אותי מינית".
    הרופא מחה בהם, הורה להם לעזוב את החדר, מחה על דבריהם, וללא הועיל. גם קצין הביטחון לא הצליח לפעול כנגדם. לאור גזל הזמן שנוצר בין כה וכה, החלטנו לוותר.
    הרופא אמר לי שהוא יכול רק לומר לי את השעה שהם מוזמנים, מעבר לכך זה פגיעה בחיסיון הרפואי.
    אבקש לדעת האם יש כאן עילת תביעה בגין לשון הרע?באיזה דרך אוכל לקבל את פרטיהם? האם עבירות שמתבצעות בקופת חולים הופכים להיתר?
    חשבתי על רעיון לתבוע את הקופה, בגין שהלשון הרע בא לכלל מעשה בכך שע"י זה עקפו את תורי שלא כדין, נכנסתי לרופא באיחור שעתיים. הקופה התרשלה שאין להם מזכירות בכל הקומה, וגם האירוע היה בשעה 19:00 כשהמזכירות סיימו כליל את תפקידם, ולא היה מזכירות להקדים רפואה למכה.
    קופת החולים תאלץ לתבוע פציינטים אלו כצד ג'.
    האם רעיון זה נכון משפטית? או לחילופין יש אפשרות אחרת?
    אני מרגיש שאסור לי לעבור לסדר היום שבעל חזות חרדית יותר דמו, וזכויותיו הבסיסיות כאדם.
    תודה מראש

    • תביעה על לשון הרע והוצאת דיבה
      ליאור חאיק, עו"ד | 18/10/2017 16:26

      היי משה,

      ממה שסיפרת על פניו יש לך עילת תביעה טובה בגין הוצאת דיבה שהרי הדברים נאמרו מתוך כוונה לבזות ולהשפיל אותך רק בשל היותך משתייך לקבוצה מסוימת.
      אף המשפט לגבי ההטרדה המינית עלול להקים עילה.
      אני לא רואה אחריות מצד קופת החולים.
      עליך לאתר האנשים, את שמותיהם, לפנות לעו"ד ולהתייעץ עמו באשר להגשת תביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com