הדבקה

  • כמה פעמים צריך להדביק על הדלת כדי שייחשב מסירה?
    רותי | 18/10/2017 08:38

    בהמצאת כתבי בית דין, כשהנמען לא בבית האם חובה להדביק 3 פעמים על הדלת?
    האם הדבקה אחת על הדלת תיחשב אישור מסירה?
    האם חובת ההדבקה 3 פעמים רשומה בהוראות החוק?
    האם יש תקדימים על חובת הדבקה 3 פעמים?

    • הדבקה
      א-ה | 18/10/2017 09:39

      בעניין זה חלה בדרך כלל ההוראה שבתקה 498 לתקנות סדר הדין האזרחי -

      "תחליף המצאה
      498. (א) נוכח בית המשפט או הרשם שאי אפשר להמציא כתב בי-דין למענו של נמען בדרך שנקבעה או שלנמען אין מען או שמענו חלקי, רשאי הוא להורות על המצאת הכתב בדרכים אלה, כולן או מקצתן:
      (1) בהדבקת עותק שלו במקום שלפי הידוע גר בו או עסק בו הנמען לאחרונה או מקום נראה לעין הסמוך לאותו מקום;
      (2)...
      (3)...
      (ב) תחליף המצאה לפי תקנה זו כוחה יפה כהמצאה לנמען גופו"

      בנושא מקרקעין נקבע כלל שונה בתקנות הללו -

      "המצאה בענין מקרקעין
      483. (א) ...
      (ב) היתה התובענה להחזרת מקרקעין פנויים, כל כתב בי-דין שאי אפשר להמציאו בדרך אחרת, די בהדבקת העתק ממנו על דלת בית המגורים או על מקום אחר נראה לעין שבמקרקעין."

      די בהדבקה אחת לצורך ביצוע המצאה בדרך של הדבקה.
      רצוי לצלם את הדלת עליה בוצעה ההדבקה.

      • תחליף המצאה בדיעבד או מלכתחילה
        רותי | 18/10/2017 10:15

        האם תחליף המצאה בצורת הדבקה על הדלת יכול להתבצע מבלי שכתבי בית דין נשלחו קודם בדואר רשום כמתחייב?
        כלומר האם מותר להדביק על הדלת שייחשב כהמצאה מבלי שניסו קודם לשלוח בדואר רשום?
        האם יש פסקי דין בעניין המצאה?
        ומאיפה החובה לשלוח 3 פעמים, ולא מדובר בפינוי ממקרקעין

        • מלכתחילה לא ניתן להדביק קישור
          א-ה | 18/10/2017 11:29

          אין הוראה מפורשת לשלוח דווקא 3 פעמים
          בית המשפט משתדל לשלוח ישירות לצד השני, ויתכן להדואר הרשום לא נתקבל כי הנמען נמצא בחו"ל, או במילואים, ואז הדואר מחזיר את המשלוח לבית המשפט בהגדרה "לא נדרש"
          לעומת זאת, אם שליח בית המשפט (הדוור) נתקל בסירוב הנמען מלקבל את המכתב מבית המשפט, או שאין למי למסור, רשאי הוא להדביקו

          "489. שליח בי-דין שלא מצא שום אדם שאפשר לפי תקנות אלה להמציא לו כדין את הכתב, אף על פי שפעל בשקידה ראויה וסבירה, או שהאדם כאמור סירב לקבל את הכתב, ידביק את הכתב על הדלת החיצונית או במקום אחר נראה לעין בבית שבו רגיל האדם לגור או לעסוק."

          פסקי דין ? ? ?
          ראי סעיף 3 ואילך בהחלטה המצורפת

          ה ח ל ט ה