פטירת שותף בחשבון משותף

  • חשבון משותף (כל אחד לחוד), זכויות וחובות
    דוד ע. | 16/10/2017 16:32

    קיים לנו חשבון בנק משותף(אישתי,חמתי ואני, כל אחד לחוד) , כאשר לכל אחד מאיתנו יש זכויות שוות וזהות בו (למיטב ידיעתי).

    חמתי נפטרה.

    האם אנחנו (אשתי ואני ) חייבים לבצע\לשנות משהוא?

    • פטירת שותף בחשבון משותף
      עו"ד אבי זילברפלד | 16/10/2017 17:58

      שלום רב

      כל עוד הבנק אינו יודע על הפטירה- אינכם חייבים לעשות משהו, אך עליכם לדעת שחלקה של חמתך שייך ליורשיה ולא לכם.

      כאשר הבנק ידע על הפטירה - סביר שידרוש מכם להסדיר צו ירושה/צו קיום צוואה של חמתך ולהסדיר מחדש זכויות ניהול החשבון.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il