מכירת ציוד נגינה באישי ידי מוזיקאית

  • מכירת ציוד נגינה באישי ידי מוזיקאית
    לירי | 10/10/2017 19:10

    אני עוסקת (מורשה) בתחום מחשבים אך מנגנת להנאתי אולם לא לפרנסתי. מהות העסק - מתכנתת מחשבים. יש לי אוסף כלי נגינה שצברתי, ומדי פעם יוצא שאני מוכרת משהו כי אני לא צריכה.

    1. אני מבינה שזהו מיטלטלין לשימוש אישי ואין צורך לדווח לרשויות או לשלם מס במסגרת עסקת אקראי או להצהיר על המכירה בדוח שנתי - האם כל זה נכון ?

    2. האם התשובה לשאלה זו תהיה שונה, באם אחליט גם לנגן לפרנסתי, אבל לא להגיש קניה של כלי נגינה כהוצאה מוכרת או לשם קיזוז מעמ ?

    • מכירת ציוד נגינה באישי ידי מוזיקאית

      שלום

      אם תחליטי לנגן תמורת כסף, אז ההכנסה תהיה חייבת במיסים הרלוונטיים (מע״מ על פי המחזור) ומס הכנסה , גם אם תא תתבעי את הוצאות רכישת כלי הנגינה כהוצאה.

      בברכה,

      אריה בר און, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים

      שברץ 1, רעננה
      טל': 09-9744429; מייל: arie.barone@gmail.com

      • תודה אודה להבהרה קטנה
        לירי | 16/10/2017 12:14

        כוונתך היתה שאם הייתי מתפרנסת מנגינה, אז אם הייתי מוכרת כלי נגינה המכירה היתה צריכה להיות מדווחת כהכנסה (ולא מטלטלין לשימוש אישי?)

        ואם אני לא מתפרנסת מנגינה, אז זה נחשב מטלטלין לשימוש אישי ולא מחוייב בדיווח ובמס ?