"(הדרך שבה ניתן להוכיח זאת)"

  • "נטל ההוכחה" הצהרת הון
    אסנת | 10/10/2017 19:13

    אני מוציאה כ 3000 שח לחודש על מחיה (גרה בדירה משלי ולא משלמת שכירות). הבנתי מרואה החשבון שאת מס הכנסה זה לא מעניין והוא תמיד יכול לבוא ולטעון שאני משקרת ובעצם אני מוציאה 8500 שח לחודש, שזה הסכום הממוצע לפי טבלאות הסטטיסטיקה שלו.

    זה הרי הזוי כי לכל ממוצע יש מעל הממוצע ויש מתחת לממוצע, ואני מאלו שמתחת (ללא "מתחת" - אין ממוצע!).

    אם "נטל ההוכחה" עלי, מה הדרך שבה ניתן זאת באופן שבית המשפט לא יחלוק על טענתי (הנכונה) ?

    • "(הדרך שבה ניתן להוכיח זאת)"  לת
      אסנת | 10/10/2017 19:15

    • "נטל ההוכחה" הצהרת הון

      שלום

      לא משנה המ גובה ההוצאות שלך.

      מכיוון שבית המשפט לא יכול להתעמק בסכום ההוצאות של כל מקרה ומקרה המובא בפניו, הוא מקבל כראיה חלוטה את הוצאות המשפחה שנקבעו בטבלאות שמפרסמת הלשכה לסטטיסטיקה בעקבות ״סקר הוצאות המשפחה ״ הנערך מדי מספר שנים.
      יש אפשרות שהשופט יקבל את טענתך לגבי ההוצאות, אך מסוכן לבנות על כך.
       לא מדובר על ״שקר״ אלא הנחה משפטית, שהוצאות שנקבעו בטבלאות משקפות את המציאות.

      בברכה,

      אריה בר און, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים

      שברץ 1, רעננה
      טל': 09-9744429; מייל: arie.barone@gmail.com

      • כלומר לאדם כמוני אסור להיות עצמאי ?
        אסנת | 16/10/2017 11:50

        אם אני מבינה את התשובה נכון, אז כל עצמאי שמוציא פחות מממוצע לפי הטבלה של מס הכנסה, סופו שישלם מס גם עם ההפרש בין מה שמוציא בפועל, לממוצע הסטטיסטי, כאילו הרוויח את ההפרש ולא דיווח עליו ?

        כלומר מי שמוציא לחודש פחות מהטבלה, יקחו לו מס מוגדל ולא ביחס להכנסה האמיתית שלו, ולכן בעצם לא ישתלם לו כלכלית להיות עצמאי...

        מבינה הנכון ?