קניין רוחני ודיגיטל

  • קניין רוחני ודיגיטל
    orenkla | 08/10/2017 14:19

    שלום רב,

    כיצד דיני זכויות היוצרים וסימני המסחר משתלבים עם עידן הדיגיטציה? למשל האם לאימוג'ים יש הגנה משפטית? מהו היקף ההגנה המשפטית על צבע, צליל, ריח ככל שמוניטורים שונים במחשבים שונים עשויים להציג צבע אחר שהוא אינו הצבע שנרשם כסימן מסחר לכאורה? או צליל שמוגן בזכות יוצרים שאינו מועבר דרך המחשב כיצירה המקורית?
    תודה רבה

    • קניין רוחני ודיגיטל
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/10/2017 17:25

      שלום רב,

      השאלה ששאלת זוקקת, לטעמי, כתיבת עבודת דוקטורט וקשה להתייחס אליה במסגרת פורום.

      באשר לדוגמאות שכתבת - הפרת סימן מסחר היא במצב בו יש דמיון מטעה בין הסימנים כך שהבדלים קטנים אינם מאיינים אותה; כנ"ל הפרת זכות יוצרים שמתקיימת גם בשימוש אסור ב"חלק מהותי" ממנה - כך שלא מכאן תבוא הישועה למפר (אם כי כמובן יש לבחון כל מקרה לגופו - הדוגמא הקלאסית היא העברת שידור ב - streaming - לגביה נקבע ע"י ביהמ"ש המחוזי כי לא מדובר בהעתקה וגם אם כן הרי שמדובר בשימוש הוגן בעוד ביהמ"ש העליון שדן בערעור סבר כי מדובר בהפרה - פרשת הפרמייר ליג).

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מיקוניס 3, תל-אביב
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il