כמה מגיע לעובד שנדרש לעבוד בערב ראש השנה וכיפור?

  • עבודה בערב ראש השנה וערב כיפור
    אלי | 19/09/2017 19:05

    שלום, המעסיק שלנו החליט שאנחנו עובדים בערב חג ראש השנה (עד 14.00) וגם בערב יום כיפור (בשישי הבא). האם מותר לו? האם הוא חייב לשלם לנו הרבה יותר?

    • כמה מגיע לעובד שנדרש לעבוד בערב ראש השנה וכיפור?
      עו"ד לילך אקרמן | 19/09/2017 19:25

      שלום רב,

      ראשית יש לבחון את הסכם העסקתך ולראות האם המעסיק לא הודיע מראש כי זהו יום חופש שכן אז ניתן לטעון בהתאם. כן יש לבחון האם חל הסכם קיבוצי או צו הרחבה שקובע הוראות ספציפיות או באם יש נוהג של שנים במקום העבודה.  ככל ואין כאלה אז אכן זכותו של המעסיק שכן ערב חג הוא יום עבודה לכל דבר כאשר המגבלה היחידה היא שבערב החג העבודה היא שעה פחות בתשלום של יום מלא כך שמשאלתך עולה כי המעסיק נוהג כשורה ואילו בערב יום כיפור המגבלה היא עבודה של 6 שעות בתשלום של יום מלא - ולא הוא לא צריך לשלם לך שכר גבוה יותר לשעה אלא לשלם כמו יום מלא למרות ששעות העבודה פחותות.

      אציין כי עובד שלא מגיע לעבודה בערב החג כאשר הוא נדרש לעשות זאת לא יהיה זכאי לתשלום עבור ימי החג. עוד אציין כי ערבי החג הם חלק מהימים אשר מתוכם עפי חוק רשאי העובד לבחור יום בחירה אחד מתוך ימי החופשה אשר הוא מחליט כי יצא בו לחופש ( וזאת בניגוד לימי חופשה רגילים אשר המעסיק הוא זה שמחליט מתי יהיו)

      והעיקר- שיהיה חג שמח ושנה טובה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il