התחייבות בכתב אל מול הסכמות בעל פה

  • חוזה שפג תוקפו
    אלעד | 18/09/2017 10:30

    שלום, שכרתי דירת 2 חדרים וחתמתי על חוזה בתחילת השכירות. מאז המשכתי במקום עוד 6 שנים וכל פעם חידשנו "בעל פה". עכשיו אני "שובר" את השכירות באמצע ובעל הבית טוען שלפי החוזה אני צריך לשלם חודשיים שכירות נוספים למרות שאני יוצא באופן מיידי מהמקום. השאלה היא האם מבחינה משפטית הוא יכול לטעון שלפי החוזה אני צריך לשלם עוד חודשיים (זה מה שכתוב בחוזה), או שאני יכול לטעון שסיכמנו בעל פה שאשלם מקסימום עוד חודש (זה מה שאני זוכר, בזמנו חתמתי במהירות על החוזה ולא שמתי לב כל כך לפרטים, הייתי צעיר מאד, אך אני זוכר שבעל פה סיכמנו על חודש). כמו כן, בעל פה סיכמנו שאני לא צריך לשלם על המים ועכשיו פתאום הוא טוען שאני כן צריך לשלם על כל המים שצרכתי 7 שנים, בחוזה גם כתוב שאני צריך לשלם על המים, אך שוב, לא חידשתי אותו בכתב הרבה שנים. אני רוצה להוסיף שלאורך השנים הוא התעמר בי רבות, עשה שיפוצים קולניים לידי במשך תקופה ארוכה, נכנס לדירה ללא רשות מספר רב של פעמים, השתמש לי במקרר ללא רשות, לקח לי את החניה למרות שאמר בהתחלה שאני יכול להשתמש בה, לא תיקן דברים שהיו צריכים תיקון וכן הלאה. תודה רבה!

    • התחייבות בכתב אל מול הסכמות בעל פה
      עו"ד שחף גרוס | 20/09/2017 18:32

      אלעד שלום,

      ככלל התחייבות בכתב גוברת על הסכמות בעל פה, המשנות את הכתוב.
      להתנהלות המשכיר במשך השנים אין קשר להתחייבות בחוזה לשלם עבור חודשיים שכירות. אם יש לך הוכחות כלשהן המוכיחות את ההסכמה לקצר את התקופה לחודש אחד, תוכל להציגן בפניו, אולם בהעדר הוכחות כאלו, ההתחייבות בכתב גוברת.

      שנה טובה.

      בברכה,

      שחף גרוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים

      התע"ש 20, כפר סבא
      טל': 09-7650420; מייל: shahaf@Lawgm.net