רשלנות רפואית בניהול לידה

  • תהליך לידה לקוי חשד לנזיקין והעלמת מידע
    נחמה | 11/09/2017 20:38

    שלום רב,ילדתי בשנת 2014 לידה קשה שהסתיימה בקיסרי חירום בשבוע 42+3. בשבת 15.3.2014 אושפזתי במחלקת יולדות א לצורך זירוז הייתי עם ב 16.3.2014 בשעות הערב והלילה התראתי על ירידת מים אך הצוות זלזל וטען שהיות וזו לידה ראשונה אני לא יודעת מה זה ושהפדים שהשתמשתי אינם מהווים אינדיקציה. לבסוף ב 17.3.2014 בבוקר מצאתי את טכנאית האולטראסונד שהיתה עימי לכל אורך שמירת ההריון והיא נאותה לבצע בדיקת אולטרא סאונד שהראה מיעוט מי שפיר והפחתה בתנועות עובריות. מיד לאחר מכן הרופאה הבכירה נכנסה ונזפה בי כיצד לא עדכנתי אותם שירדו לי המים כל הסברי לא עזרו והועברתי למיון יולדות. חיברו אותי לפיטוצין במשך 13 שעות ללא אפידורל היות והם לא היו ערוכים לכך בשל התיק הרפואי שלי והמתינו למרדים בכיר. בלילה הין 17.3 - 18.3 הגיע המרדים ש 3 ניסיונות לקחו לו להחדיר את המחט אך הוא שכך להחתים אותי על הסכמה לאפידורל ורק בסוף ההליך נזכר בכך. ב 18.3 בבוקר כבר שמו לב שהעובר במצוקה וגם אני לקח להם עד 4 אחה"צ להחליט על קיסרי חירום וזאת לאחר שכבר המוניטור לא הראה צירים או דופק. גם כאן לא זכרו להחתים על הסכמה לניתוח ורק באמצע ההליך המנתחת שאלה את המרדים האם החתים אותי והוא אמר שלו והיות וכבר הייתי עם טשטוש לא יכלו להחתים אותי. במהלך האשפוז ביולדות הבן שלי נזקק למנות סוכר עקב נפילות סוכר. כששוחררתי נתנו לי מסמכי שחרור רק מרגע הלידה עצמה ללא השלושה ימים שהייתי מאושפזת בטענה ששני המחלקות צריכות לנסח יחד מכתב משולב ושישלח אלי הביתה.המכתב הזה מעולם לא נשלח, גם כאשר פניתי למחלקה באותה שנה עקב סיבוכים שלי וגם לארכיון תמיד נשלח אליי אותו מכתב שחרור החל מה 17.03.2014 ולא מה 15.03.2014.כיום לבני התגלה בבדיקת MRI מוח פגיעה בחומר הלבן והאפור שהיות ואנו בשלבי הבירור טרם ידוע מה המחלה הספציפית החשד למחלה על ספקטרום אוטיסטי או למחלות ניווניות.הצוות הרפואי צריך את כל החומר הרפואי של ההריון והלידה אך לי אין דרך להשיגו.רציתי לדעת ראשית האם ניתן לתבוע על רשלנות בגין העלמת מידע? שנית באם התברר כי מצבו של בני נגרם בשל הלידה ומהלכה האם ניתן לתבוע?מידע נוסף במהלך ההריון נאלצתי לשוב לתרופה של דלקת הפרקים שלי שנאמר לי שהיא בטוחה אך אף אחד לא סיפר לי כי אם אחד הפגיעות שלה בעוברים הינה פגיעה במערכת העצבים.

    • רשלנות רפואית בניהול לידה
      עו"ד אביטל פז | 12/09/2017 11:26

      נחמה שלום רב
      המקרה שאת מתארת מעלה שאלה האם אכן היתה רשלנות מצד הצוות הרפואי בניהול הלידה או ההריון והאם הנזק ממנו בנך סובל קשור לכך או לא? פגיעה בחומר הלבן במוח הילד מצביעה לכאורה על בעיה בלידה.
      את זכאית לקבל את כל המסמכים מתיק היולדת והילוד. פונים למח' תעוד רפואי בבי"ח ומקבלים כנגד תשלום וחתימה על טפסים מתאימים.
      ממליצה לך לפנות לעו"ד העוסק בתחום הרשלנות הרפואית לבחינת האפשרות לתבוע.
      אשמח לעמוד לרשותך בענין זה.

      בברכה,

      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
      טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il