פדיון חופשה וביטוח פנסיוני

  • פדיון ימי חופשה עובד משק בית
    יובל | 21/08/2017 22:51

    אני מועסק כעובד משק בית על בסיס שעתי , מזה 4 שנים.
    אני מבקש לפדות את ימי החופשה שצברתי , למרות שאני עדיין ממשיך לעבוד ,האם אני רשאי לבקש והאם  המעסיק מחוייב לכך ?

    שנית המעסיק משלם עבורי בנוסף לשכר השעתי את החלק היחסי שלי בגין ביטוח פנסיוני (בנוסף על החלק שלו ) האם הוא רשאי לקזז לי את החלק היחסי מביטוח הפנסיה(שהעובד צריך לשלם ) מפדיון ימי החופשה שהצטבר לי. לדוגמה עם פדיון ימי חופשה בשנה מסוימת 250 ש"ח והסכום היחסי שהמעביד שילם עבורי לפנסיה (החלק של העובד) הוא 200 ש"ח הרי שישולמו לי בגין פדיון ימי החופשה באותה שנה 50 ש"ח.

    • פדיון חופשה וביטוח פנסיוני
      עו"ד רענן קריב | 22/08/2017 12:18

      התשובה לכל שאלותיך היא לא אחד גדול.
      אינך זכאי לפדיון חופשה בזמן העבודה אלא רק בסיומה. אין קשר בין ביטוח פנסיוני לחופשה, ואין לקזז סכומים בין זה לזה.