עריכת ביטוח בטלפון

  • לא חתמתי על שום מסמך
    טלי | 20/08/2017 17:54

    שלום,
    חברת מנורה הציעה לי פוליסת ביטוח רכב בטלפון, הם שאלו שאלות ומילאו איזה טופס, אבל לא חתמתי בסוף על כלום. עכשיו דורשים ממני 1500 שח כי הם אומרים שנתתי אישור טלפוני. ולא נתתי ולא חתמתי על כלום. מה לעשות?

    • עריכת ביטוח בטלפון
      עו"ד ארתור בלאייר | 21/08/2017 16:17

      טלי שלום,

      קודם כל נעשה סדר במונחים.
      כדאי להבהיר אם הסכמת לעריכת הביטוח או לא. אם כן (ואין כל מניעה בהסכמה על-פה) - ישנן פוליסות שנחתמות טלפונית, כאשר השיחה מוקלטת.

      שנית, אם הסכמת לפוליסה, פירוש הדבר שרכשת ביטוח - ובמקרה זה לא מדובר ב"דרישה" מצד חברת הביטוח, ודאי לא בדרישה בלתי לגיטימית, אלא בעסקה שבה עלייך לשלם על מה שרכשת.

      אם אינך מעוניינת בביטוח - דאגי לבטל אותו, מוטב באמצעות פנייה מסודרת, בכתב (בדואר רשום), לחברה תוך ציון פרטים רלוונטיים: שם, מספר ת.ז., מספר פוליסה וכיו"ב. בהצלחה.

      בברכה,

      ארתור בלאייר, עו"ד
      מנהל פורום דיני ביטוח

      בלינסון1, הרצליה
      טל': 09-8808191; מייל: arthur@i-lawyer.co.il