ביטול רישום משכנתא

  • פסלות פעולת משכון דירה בגלל הצהרות סותרות של המוכר
    שמוליק | 19/08/2017 14:55

    רישום משכון אצל רשם המקרקעין מלפני כ 50 שנה נחזה להיות טעות של הרשם, וזאת מהטעם שבאותו מועד נרשמו גם פעולת המכר, וגם פעולת המשכון, כאשר המוכר, קבלן שאיננו חברה, אלא אדם פרטי, מצהיר בשטר המכר, שקבל את מלוא התמורה הנכונה, בעוד בתנאים המיוחדים של המשכנתא, שנתן אישית לקונה, הוא מצהיר שאמנם קבל 15 שטרי חוב, אך אין לראות בהם תשלום עד שיפרעו בפועל. בנסיבות אלו, לא היה הרשם אמור להסכים לרשום משכון, שהרי תנאי המשכנתא מלמדים שהמוכר, בעל המשכנתא, לא קבל את התמורה הנכונה והמלאה. בפועל השטר האחרון שולם לפני 48 שנים. השטרות לא נשמרו, והרישום טרם הוסר, עקב היעדר טיפול במועד הנכון. הקבלן, בעל המשכנתא המקורי נפטר זה מכבר, והיורשים לא ידועים ; לפיכך תחסר חתימת בעל המשכנתא על שטר פדיון משכנתא. האם הטענה המוצגת בזאת, בצרוף תצהיר שהממשכן שילם את כל השטרות במועד- יספיקו לרשם כדי להיענות לבקשה לביטול רישום המשכנתא?

    • ביטול רישום משכנתא
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/08/2017 19:11

      הי שמוליק,

      יש לעיין בחומרים על מנת לתת חוות דעת.

      במידה והרשם יסרב לבטל את הרישום יש להגיש לבית המשפט המחוזי המרצת פתיחה ובמסגרתה לבקש את ביטול רישום המשכנתא.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com