לא למדת כלום מהדיון במחוזי??

  • כמה הערות לעותרים לבית המשפט העליון נגד הבחינה:
    בהצלחה | 16/08/2017 19:21

    כללי - השופט מתעלם לחלוטין מהדיון שהתקיים בפניו ובו קבע בעצמו כי יש 5 שאלות שגויות ואף הציע ללשכה לתקן אותן (כולל פסילת שאלות). חשוב להדגיש כי לא היה מדובר בהצעת פשרה, אלא בקביעה "לכאורה" של השופט, אמנם בטרם הכרעה סופית, אך לאחר שהשופט למד את החומר ושמע את הצדדים. אחרת העליון יגיד שלשופט מותר להציע פשרה ואח"כ בפסק הדין לקבוע דבר אחר ואין לכבול את ידי השופט.

    שאלה 9 - בדיון השופט הציע לפסול שאלה זו, לאחר שלא השתכנע מהסברי הלשכה. גם בפסק הדין השופט לא מכריע אם נפלה טעות דפוס או לא. טעות דפוס יכולה להיות גם בסיפור השאלה וגם מבחינה צורנית המשבשת את קו המחשבה של הנבחן, כך שגם אם השופט מקבל שלא חסר דבר בסיפור השאלה, הוא בעצם מקבל שנפלה טעות דפוס צורנית המחריגה שאלה זו מיתר השאלות. השופט פוסל את הטענה כי לחלק מהנבחנים נמסר להתעלם מהשאלה, אך מתעלם מהטענה כי חלק מהנבחנים קיבלו הסבר וחלק לא - וזו התנהגות בלתי סבירה לחלוטין של הוועדה הבוחנת.

    שאלות 20+24 - השופט מתעלם מכך שבמסגרת תיקון התקנות האחרון, הלשכה דאגה לתקן גם נושא זה כדי שסדר הדין "בכל תחום שאינו פלילי" (כולל בית הדין לעבודה) ייכלל בבחינה - אך זה נכון לבחינה הבאה.

    שאלה 27 - השופט לא מכריע חד משמעית אם השאלה עוסקת בדין המהותי (שלא נכלל בחומר לבחינה), אך הוא סבור שברגע שהוא ביטל "חצי שאלה" הוא ממילא ריפא את הפגם. האמנם? יש מקום להביא להכרעת העליון האם במקרה של חצי שאלה שלא על החומר לבחינה ניתן לרפא את הפגם באמצעות ביטול החצי הזה, או שיש לבטל את כל השאלה, בשל הלחץ הלא הוגן שזה מפעיל על הנבחן?

    שאלה 66 - כל מילה מיותרת.

    שאלה 93 - השופט קיבל את כל טענות הוועדה הבוחנת ואפילו לא מצא לנכון להתייחס לשאלה בפסק הדין, למרות שכידוע, אסור לנאמן לעכב את כל כספי הנאמנות בשל חוב שכר טרחה.

    בהצלחה.

    • לא למדת כלום מהדיון במחוזי??  לת

      • התסכול מהדיון במחוזי מובן, אבל
        אולי | 16/08/2017 21:38

        התסכול מהדיון במחוזי מובן, אבל לפחות שאלות 66 ו-9 והדברים שהמחוזי עצמו אמר עליהן שוות דיון בעליון.

        • אתם חייבים להבין...

          לערער לעליון על 5 שאלות יוביל לדחייה של כל הערעורים, אם רוצים לערער אז כדי לערער על שאלה אחת ורצוי לקרוא קודם את פסק הדין ולראות לאיזו שאלה יש באמת סיכוי להתקבל בערעור, לכל החולמים על מעל שאלה - תתחילו ללמוד למועד הבא!

          לטעמי רק לשאלה 66 יש סיכוי.

          • כולם צריכים להבין...
            בהצלחה | 16/08/2017 21:56

            לא יהיה ערעור רק על שאלה 66. חבל לחזור על הטעות במחוזי שהגשת עתירה על שתי שאלות בלבד ומאחורי הגב, הכעיסה רבים ולא נעשה נסיון להסכים על 3-4 שאלות. כעת יש להסכים על 2-3 שאלות לעתירה לעליון. נעמוד מאחוריה 100 עותרים. דבר עם החברים שלך ונסה להוביל מהלך בפייסבוק. אחרת נראה שיהיו כמה עתירות על 6-7 שאלות.

            • אני עברתי, אני כבר לא חלק מזה

              סתם מתבאס בשביל אלה שיש להם סיכוי לעבור,
              ממליץ לך לקרוא שוב את הפסק דין לעומק ובמיוחד את החלק שקדם לדיון בשאלות. יש פה תעשייה של ערעורים ועתירות בלי לקחת בחשבון שאלות משפטיות, הרי בסופו של יום כל העתירות חטפו הוצאות חוץ מהעתירות שעליהן אתה מלין.

          • תרשה לי לנחש...
            גולי | 16/08/2017 22:10

            אתה צריך את שאלה 66 כדי לעבור

            • עברתי אני אומר לך!

              אני לא צריך שום שאלה!

              אבל שוב כמו בסיבוב הקודם במחוזי, תפנים, מעולם בית המשפט המחוזי לא תיקן 5 שאלות, ומעולם לא נפסלו שאלות בעליון.

              מבחינתי תערערו על כל השאלות, העליון ידחה את כולם!

              • המרווחים הגדולים הם עורכי הדין
                דן | 16/08/2017 22:17

                תשאל את עורכי הדין שהתהללו לאחר הדיון שהולכים לקבל 5 שאלות...

                • אתה שוכח שאנחנו אחרי פסק דין של שופט במחוזי

                  אתם חייבים לזכור שלערעור בעליון הלשכה מגיעה עם פסק דין שהתקבל במחוזי ע״י שופט נטרלי שאינו קשור לועדה הבוחנת, לא כזה פשוט לסתור פסק דין של שופט, אם תעבור על פסק הדין תראה שרק בשאלה 66 השופט מתלבט, לגבי שאר השאלות הוא מאוד החלטי, אני מבין את העקשנות וחוסר הצדק, אבל אתם חייבים להיות מציאותיים....

                  מה גם שיש להפקיד סכום לא מבוטל לטובת ערובה.

                  אחרי הערעור אחפש שוב את אותם אנשים שחלמו על פסילה של 3 שאלות.

                  בעליון יש לך סיכוי קלוש לשאלה אחת - זאת המציאות!

                  • אם בא לך לפרנס עורכי דין שיהיה לך בכיף!  לת
                    דן | 16/08/2017 23:00

                    • שאלה 67 היא ההוכחה שאסור להקשיב ליועצי אחיתופל  לת
                      ,77,93 20 זועקות | 16/08/2017 23:42

                      • אין טעם לריב, אף אחד לא מתרגש...
                        יהיה טוב | 16/08/2017 23:58

                        עשרת אלפים שח ערבות לשלושים עותרים זה כסף קטן. כדאי להגיש עתירה אחת של מאה עותרים על 2-3 שאלות. כמובן שלעתירה על שאלה אחת יש יותר סיכוי, אבל אין סיכוי שתושג הסכמה לכך. כרגע לנקרי ודקס נערכים לעתירה על 6 שאלות. נסיון אחרון לגבש עתירה אחת על 2-3 שאלות. דברו שם ביניכם הקבוצה המפורסמת של 30ו-66, הפנימו שלא תהיה עתירה רק על 66 והרימו את הכפפה ההגיונית היחידה לעתירה מצומצמת משותפת.

                        • שאלות ,29,89,9 - נדונו מוצו ולא שכנעו
                          יש אחרות משכנעות | 17/08/2017 00:56

                          • העליון לא יהפוך לערכאה דיונית ולכן...
                            בהצלחה | 17/08/2017 01:18

                            סיכוי קלוש שהעליון ירד למגרש השאלות ויבדוק בעצמו איזו תשובה נכונה. העליון יבדוק אם המחוזי חרג ממתחם הסבירות בצורה קיצונית עד שהצדק מחייב את התערבותו. לכן יש לקחת דברים שהמחוזי עצמו אמר על שאלות ולשכנע את העליון שעם אמירות כאלה זה בלתי סביר שלא לפסול את השאלות. זה קשה אך לדעתי אפשרי לגבי שאלות 9 (יש טעות דפוס והוועדה לא מסרה הסבר באופן שווה לכולם) ושאלה 66 שאין מחלוקת שזו השאלה הטובה ביותר לערעור כי נקבע שאין תשובה נכונה.

                            • גם בשאלה 20 המחוזי אמר. ומערערים גם על מה שלא אמר  לת
                              בהצלחה | 17/08/2017 08:06

                        • נערכים ל 6 שאלות, פשוט תעשייה של כסף!
                          גל | 17/08/2017 12:36

                          תגידו לאותם עורכי הדין שמספרים לכם סיפורים, אם הם כל כך מאמינים בערעור שלא יקחו לכם כסף.

                          באיזה סרט הם חיים ששופטים בעליון ידונו ב 6 שאלות?!

                          אתם רק עושים לשופטים את החיים יותר קלים בדרך לדחייה גורפת של כל הערעורים.

                          איך אמר כבוד השופט רובין: ״נעשה ניסיון, שלאמיתו של דבר נראה מעט מלאכותי...״

                          בהצלחה לכל החולמים!

                          • הבעיה היא שזה או 6 שאלות או אחת
                            בהצלחה | 17/08/2017 12:42

                            מכיוון ששאלה 66 בלבד לא מספיקה, צריך להוסיף לה עוד שאלה אחת. אחרת יערערו על 6 שאלות (וזה כבר בהכנה). זו טעות להתעקש להגיש רק על 66.

                            • שוב חבורת 30+66 מאיימים.אני חוזר...
                              בהצלחה | 17/08/2017 12:49

                              אסור להגיש עתירה רק על 66 כי חייבים להתחשב באחרים ולכן צריך להוסיף לה שאלה נוספת (לאחר הדיון במחוזי, אני ממליץ על 9). אני סיימתי לכתוב בנושא. אם אראה יוזמה לעתירה על 66+ שאלה נוספת אשמח, אם יתעקשו להגיש רק על 66 אקח חלק בעתירה על 6 שאלות ואמליץ על כך לאחרים. כאמור, בכך סיימתי לכתוב בנושא והכדור אצלכם.

                              • ושוב אנחנו באותו מצב כמו במחוזי

                                אל מול השופטים יהיה ערעור אחד עינייני והגיוני עם שאלה אחת שבאמת במחלוקת כדברי השופט רובין בסעיף 25: ״בסופו של דבר לאחר לבטים, באתי לכלל מסקנה שאים בידי לקבל את טענות העותרים..."

                                ומנגד ערעור עם 6 שאלות שנראה מלאכותי ולא ענייני שכל מטרתו היא כסף... הרי כולם באמת יודעים שאין לו סיכוי - תנסה להוציא התחייבות מעורכי הדין שלך...

                                בהצלחה לכל התורמים!

                                • די לפרשנות תבוסתנית! חצי מבחן תשובה נכונה מלאכותית  לת
                                  שאלות ותשובות מלאכותיות | 17/08/2017 17:44

                                  • ברוכים הבאים לבית המשפט!
                                    מציאותי | 17/08/2017 17:53

                                    אז תערערו על חצי מבחן...

                                    נכון המבחן הזה מתסכל עם שאלות מגעילות, אבל ניסיון העבר מלמד שאין שום סיכוי לערעור על 5 שאלות בעליון.

                                    גם אם נהיה הכי לוחמניים בעולם.

                                    בית משפט לא מתערב בכרעות דיוניות, ובטח שלא יתערב לאור פסק הדין.

                                    מה גם שהפעם צריך להפקיד 20,000 שקל

                                    • מחוזי לא מתערב ע״פ הלכה ממוחזרת לפני מאתיים שנים  לת
                                      בעליון מתבקשת הלכה עדכנית | 17/08/2017 18:48

                            • זאת המציאות עם כל הכאב!

                              מבחינתכם העיקר לערער!

                              אני קורא את הפסק דין בלבד! ורק עליו מערערים.

                              לערער על 6 שאלות נועד בכדי שיכולו לפנות ליותר קליינטים.

                              תשאל אותם מה קרה ל12 שאלות מהמחוזי?

                              אתם אמורים ללמוד מהניסיון הקצר במחוזי.

                              חבל ללכת ראש בקיר, לפעמיים צריך להשלים עם המציאות!

                        • שוב יווצר המצב כמו העתירות במחוזי

                          יהיה ערעור אחד של כל אלה שמוכרים חלומות עם 6 שאלות ויהיה ערעור על שאלה אחת בודדת, מהניסיון הקצר ומהפסק דין שהתקבל אתה אמור להבין שלערעור על שאלה אחת יש יותר סיכוי.

                          לגבי הערובה מי אמר לך שזה 10,000 ש״ח ? יכול להיות הרבה יותר וזה גם מה שהלשכה תדרוש אז תכין את המזומנים.

    • אין מילים לתאר כמה זה כואב, נקווה לימים של צדק...  לת
      רחל | 17/08/2017 10:54