ניתן להמיר לדוח התראה

  • דוח מהירות
    ר | 16/08/2017 09:18

    שלום רב, קיבלתי דוח על מהירות משוטר שצילם במצלמת לייזר. לטענתו נסעתי במהירות של 101 קמש כשהמהירות המותרת היא 70 קמש בדרך עירונית. הדוח בסכום של 1500 שח ו10 נקודות. שאלה 1. השוטר לא הראה לי צילום של הרכב עם תעוד של המהירות - האם אפשר לקבל תיעוד כזה? שאלה 2 - האם המכשיר מהימן ומדוייק? האם יש לו כיול ? להגנתי אני יכולה להגיד שאין לי עברות קודמות על נהיגה במהירות מופרזת. אני חייבת לציין שנסעתי על כביש החוף לחיפה , אני תושבת המרכז יתכן ולא שמתי לב לתמרור של כניסה לדרך עירונית, מה גם שתנאי הדרך והכביש לא העידו על כל שיש מעבר לדרך עירונית ולא סיכנו באופן חריג את המשתמשים בכביש. יש לי וותק של 23 שנה והרכב משמש לפרנסתי 3. יש מקום לערעור? להמיר להזהרה? לשלם קנס בלי נקודות? תודה רבה

    • ניתן להמיר לדוח התראה
      אבי | 16/08/2017 10:45

      1. במכשיר לייזר אין צילום. השוטר חייב להראות לך את המהירות שנמדדה והמרחק כמו שהם מופיעים בצג המכשיר
      2. לליזר חזקת אמינות מזה זמן רב
      3. על גבי הדוח רשום מס' המכשיר ותקופת כיולו וכן ביצוע בדיקת תקינות לפני המשמרת
      4. כל שאר התאורים הם "כתבת צבע" ותו לא.
      את יכולה ורשאית לבקש את המרת הדוח בדוח התראה.
      בכל מקרה זה רק קנס ונקודות. אין פסילה בפועל ולא פסילה על תנאי. אם תתקבל בקשתך, לא יהיה לא קנס ולא נקודות
      הקריטריון להמרה הוא 7 שנות רשיון ו 5 שנים אחרונות ללא רישום צעבורתי (לרבות דוח התראה)
      בהצלחה

      • דוח מהירות
        רינה | 16/08/2017 13:21

        תודה רבה על המענה המהיר
        1. מבדיקת הדוח אני רואה שלא מצויין תוקף הכיול של המכשיר
        2. יש לי עברות תנועה בחמש שנים האחרונות אולם חלפו יותר משנתיים מהעבירה האחרונה
        3. השוטר לא הראה לי את מד המהירות וחשבתי על כך רק כשנסעתי מהמקום
        האם לאור הנתונים הללו : שאין תוקף בדוח לכיול המכשיר ולא ראיתי את מד המהירות בצג של השוטר - יש מקום להגיש עירעור להמרה לאזהרה או לפחות מחיקת נקודות ?
        תודה רבה

        • לצערי הרב לא
          אבי | 16/08/2017 13:57

          1. אם יידרש, בבית הדין, השוטר יכול להמציא את תעודת הכיול
          2. אינך זכאית להמרה באזהרה
          3. השוטר חייב להראות את תוצאות המדידה: מרחק מדידה ומהירות שנמדדה.

          אם תחליטי ללכת למשפט על זה, האילן שאת מנסה להתלות בו נמוך מדי.
          הנקודות הן מתנת משרד הרישוי ואין ישות כזו או אחרת המוסמכת לבטל אותן. רק זיכוי בבית הדין או המרה לאזהרה מבטלות נקודות
          מעבר לזה, תצטרכי לבזבז 2 ימי עבודה ואולי לשלם שכ"ט עו"ד ועדיין הסיכוי לזיכוי נמוך מאוד.

          מבחינת בקרת נזקים - אני ממליץ לשלם ולזכור

        • מהירות מופרזת
          יעקבי | 16/08/2017 20:48

          שלום רינה,
          חרגת מהמהירות המותרת בדרגה שלישית ומכאן הקנס הגבוה ומירב הנקודות. אבל...
          החריגה בדרגה השלישית היא של 1 קמ"ש בלבד.
          אם עברך התעבורתי אינו מעיק ולאור ותק נהיגתך יש אפשרות נוספת.
          בקשי להישפט וביום המשפט הגיעי להסדר טיעון עם התביעה לפיו יופחת 1 קמ"ש (הנ"ל) מהאישום ובכך תואשמי במהירות מופרזת מדרגה שניה (= 750 ש"ח ו-8 נקודות).

          • מהירות לאחר הפחתה
            רינה | 17/08/2017 05:38

            תודה רבה על המענה המהיר
            אני רואה בדוח שהמהירות לאחר הפחתה היא 101 כלומר החריגה היא 31 קמש לאחר הפחתה.
            האם אתה סבור שעדיין האופציה הזו רלוונטית?
            שוב תודה

            • מהירות מופרזת
              יעקבי | 17/08/2017 12:11

              שוב שלום רינה,
              ארבע קטגוריות למהירות מופרזת:
              1. חריגה של עד 20 קמ"ש מעל המהירות המותרת,
              2. מ-21 קמ"ש עד 30 מעל מהמהירות המותרת,
              3. מ- 31 עד 40 קמ"ש,
              4. חריגה מעל 40 קמ"ש.
              חרגת 31 קמ"ש (כמובן לאחר הפחתה).
              "הנחה" של 1 קמ"ש נוסף מוריד אותך לקבוצת החריגה השניה ולכן גם הענישה מופחתת.

              • דוח על מהירות
                רונה | 17/08/2017 14:55

                תודה רבה
                אני מבינה מדבריך שניתן לבקש בבית משפט בקשה להפחתה נוספת (למרות שיש כבר הפחתה בדוח)? הבנתי נכון?
                זה אפשרי? זה מקובל? יש סיכויים לכך?
                תודה רבה שוב

                • זה במסגרת עסקת טיעון טרם המשפט.
                  יעקבי | 17/08/2017 20:36

                  • עסקת טיעון
                    רונה | 17/08/2017 21:08

                    תודה
                    איך מגיעים לעסקת טיעון? מגישים ערעור? בקשה להישפט?

                    • מבקשים להישפט ומסכמים עם התובע טרם המשפט
                      אבי | 19/08/2017 12:42

                      ביום המשפט עצמו את צריכה להפגש עם התביעה ולסכם אתו הפחתה של 1-2 קמ"ש מהמהירות.
                      בעת שתעמדי מול השופט תאמרי לו שהגעת לסיכום עם התביעה. השופט יוודא מול התביעה ויגזור את דינך לאלתר כמו שכתב קודמי מר יעקובי