אם החניון משרת את הציבור אז הדוח תקין, למה 500 שח

  • דוח חניה בחניון פרטי ללקוחות המתחם התע"ש 10 כ"ס
    שי אלימלך | 14/08/2017 16:48

    שלום רב ואשמח לעזרתכם,

    לפני כשנה וחצי ב 02/03/16 קיבלתי דוח חניה צמוד לשמשת הרכב על סך 500 ש"ח מפקח עיריית כ"ס בחניון פרטי ללקוחות המתחם התע"ש 10 כ"ס
    וזאת כאשר הגעתי ללקוח שלי שנמצא בבניין שבמתחם זה.
    בכניסת החנייה למתחם יש שלט המעיד שזה כניסה לשטח פרטי ושהחנייה ללקוחות המתחם בלבד.
    בתוך אזור הפנימי של החנייה יש מדרכה רחבה לכל האורך שעל גביי המדרכה ישנו סימון תחום לבן של חניית רכבים והחנתי את הרכב לפי הסימון שעל המדרכה.
    שלחתי מכתב למחלקת הפיקוח של עיריית כ"ס בבקשה לבטל את הדוח בטענה שזה שטח פרטי שמיועד ללקוחות המתחם, כעבור מספר חודשים קיבלתי מייל משרות לקוחות של מחלקת הפיקוח
    שעד לקבלת החלטת התובע איני נדרש לשלם את הדוח.

    היום ה 14/8/17 קיבלתי בדואר את אותו הדוח לתשלום על סך 500 ש"ח עם תאריך לתשלום חדש.

    אשמח לקבל את חוות דעתכם המשפטית

    א. האם זה חוקי לתת דוח בשטח פרטי ?
    ב. ואיך אתם ממליצים לפעול ?

    תודה מראש

    • אם החניון משרת את הציבור אז הדוח תקין, למה 500 שח
      חיים | 14/08/2017 17:28

      האם חנית על המדרכה?

      • דוח חניה בחניון פרטי ללקוחות המתחם התע"ש 10 כ"ס
        שי אלימלך | 14/08/2017 17:34

        כן על המדרכה שהייתה מסומנת בלבן.
        האם יש לפקח זכות לתת דוח בתוך שטח פרטי ?

        • כאמור, אם מדובר בשטח פרטי אשר לציבור יש זכות
          חיים | 14/08/2017 17:44

          לחנות שם, אז הפקח בסמכותו לבצע אכיפה במקום (כמו חניון של קניון ,למשל) אם רק בעלי הזכויות במתחם רשאים לחנות, אז אין סמכות לפקח לבצע אכיפה כמו למשל, שטח משותף של בניין מגורים

        • סמכויות פקח
          יעקבי | 14/08/2017 21:10

          שלום שי,
          מצטט לך מחוק עזר עירוני לעניין החניית רכב:
          סמכויות פיקוח
          14.   (א) פקח רשאי בכל עת להכנס לכל מקום חניה מוסדר או מקום חניה פרטי כדי לברר אם קויימו הוראות חוק עזר זה.

          • דוח חניה בחניון פרטי ללקוחות המתחם התע"ש 10 כ"ס
            שי אלימלך | 15/08/2017 08:17

            תודה על תגובתך
            אז שורה תחתונה הדוח הזה חוקי ?
            אתם ממליצים לשלם או ללכת להישפט ?

            • מה תטען במשפט?
              אבי | 15/08/2017 09:19

              בית המשפט אינו מקום להתבכיין בו אלא להביא עובדות שיש בהן לשכנע את השופט כי הצדק אתך ולא עם הפקח.
              אם אין לך CASE אמיתי ותנהל דיון הוכחות, אתה עלול לחטוף מהשופט זגר דין חמור מהקנס המקורי בתוספת בזבוז יום עבודה לפחות.