הנחה בארנונה

  • תקנות
    הדס | 14/08/2017 16:11

    האם התקנות הרצ"ב בתוקף רק ל2017?
    התקנות הקובעות כי הנחה בארנונה תבחן לפפי הכנסה של 12 חודשים ולא רק אוקטובר עד דצמבר.
    מה יהיה ב2018?
    https://www.jerusalem.muni.il/Residents/MunicipalityServices/PropertyTax/Documents/Income-Test-Update-2017.pdf

    • הנחה בארנונה
      א-ה | 14/08/2017 17:04

      העדכון לתקנות הוא לא רק לשנת המס 2017 אלא מעתה ואילך.
      יחד עם זאת, לגבי מה שיהיה או יהיה בשנת 2018 יש לפנות לשר הפנים אריה דרעי שהוא המוסמך לקבוע.

      • למה
        הדס | 14/08/2017 19:03

        למה באתר של ערית ירושלים רשום
        תוקף השינוי, בשלב זה - למשך שנה אחת (עד לסוף שנת 2017).
        https://www.jerusalem.muni.il/Residents/MunicipalityServices/PropertyTax/Pages/Income-Test-Notification-2017.aspx

        • למה קישור
          א-ה | 14/08/2017 22:00

          מדובר בתקנה 2(א)(8)(1) לתקנות המצורפות כאן בקישור שהנוסח שלה לאחר התיקון הוא -

          ""הכנסה חודשית ממוצעת" –
          (1) בשכיר - ממוצע ההכנסה החודשית בשלושת החודשים אוקטובר, נובמבר, דצמבר שלפני שנת הכספים שבעדה נדרשת ההנחה או, לבקשת המחזיק בנכס, ממוצע ההכנסה החודשית בשנים עשר החודשים שלפני שנת הכספים שבעדה נדרשת ההנחה, ממקורות הכנסה כמפורט בסעיף 1(א) לטופס 1 שבתוספת השניה, וממקורות נוספים כמפורט בסעיף 1(ב) לטופס האמור;"

          במילים הללו אין שום הגבלה לשנת 2017
          אבל - בציטוט הזה יש הפניה לטופס, והטופס מותאם לשנת המס 2017. זה לא אומר שהתוקף של התקנות הוא רק לשנת 2017.

          תקנות

          • הנחה
            הדס | 15/08/2017 01:25

            תודה רבה!!
            אבקש רק לשאול אם קצבת הבטחת הכנסה נחשבת להכנסה לצורך הנחה בארנונה? (קבלתי חלק מהשנה וחלק עבדתי)

            • האמת ?
              א-ה | 15/08/2017 23:39

              מעולם לא מילאתי טופס הנחה בארנונה
              לכל רשות מקומית יש את הטפסים שלה ואת הכללים שלה
              כנראה, שאין ברירה אלא לקבל תשובה מוסמכת מהרשות המקומית