מומחה רפואי

  • קביעת אחוזי נכות ע"י ביהמ"ש או ביטוח לאומי?
    אורי | 13/08/2017 09:55

    שלום רב,
    עברתי תאונת דרכים לפני שנה והגשתי תביעה (פריצת דיסק) דרך עו"ד אשר ביקש מבית המשפט למנות מומחה רפואי.לא בוצעה פניה לביטוח הלאומי לוועדה רפואית / מומחה.
    רציתי לדעת מהי דרך המלך? האם זה נכון "שעדיף" לפנות למומחה מטעם בית המשפט, או האם עדיף לפנות לביטוח הלאומי קודם?
    על פי מיטב הבנתי יש עדיפות לפנות קודם לביטוח הלאומי, אך מטעם משרדו של עורך הדין נאמר לי מפורשות כי על פי ניסיונם ישנה עדיפות למומחה בית המשפט וכך הם מנהלים את כל התיקים שלהם.
    אשמח לקבל את חוות דעתכם בעניין.

    • מומחה רפואי
      עו"ד אילנה אליכיס | 13/08/2017 14:29

      ניתן לפנות בשני הדרכים וכל משרד פועל כראות עיניו.

      במידה והיה מדובר בתאונת עבודה אזי יתכן שהיה פונה קודם לביטוח לאומי למצות את הנכות .
      בברכה,

      אילנה אליכיס, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      נייד: 054-4796688; מייל: ilanalaw.adv@gmail.com

      • תאונת עבודה
        אורי | 13/08/2017 19:23

        תודה רבה.
        מדובר בתאונת דרכים בדרך לעבודה שהוכרה ע״י הביטוח לאומי כתאונת עבודה
        ויחד עם זאת עורך הדין הגיש את התביעה רק לבימה״ש עם בקשה לקביעת מומחה ולא לביטוח לאומי כי לטענתו לא ניתן...
        מה עליי לעשות?