דו"ח עיריה

  • משלוח הודעה על קנס
    DAN | 13/08/2017 00:46

    העירייה שלחה לנהג הודעת קנס חניה בדואר רגיל. מה יקרה במיקרה שהנהג יטען לאחר שנה ממועד העבירה שמעולם לא נשלחה אליו הודעת קנס ולפיכך העבירה התישנה?

    • דו"ח עיריה
      יעקבי | 13/08/2017 21:45

      שלום דן,
      מנין אתה יודע שעיריה שלחה לנהג הודעת קנס?
      הנהג יכול לטעון מה שהוא רוצה. לעיריה יש רישומי משלוח.
      בד"כ שולחים בדואר רשום.
      התיישנות חלה אם חלפו שלוש שנים תמימות בהן העיריה לא נקטה בצעד כל שהוא לגביית הקנס. משלוח בדואר רגיל הוא אחד מן הצעדים.

      • בקשת הבהרה
        דן | 14/08/2017 00:14

        האם רישומים פנימיים של העיריה על משלוח בדואר רגיל נחשבים כמסירה לנהג במקרה שהנהג מכחיש שקיבל את ההודעה  ?

        האם אין התיישנות כאשר העיריה לא יכולה להוכיח ששלחה הודעת קנס ראשונה בתוך שנה לעבירה?

        • דו"ח עיריה
          יעקבי | 14/08/2017 21:03

          שוב שלום דן,
          הדו"ח אמור להישלח בדואר רשום ויראוהו כנתקבל כעבור 15 יום. זאת בהסתמך על חוק סדר הדין הפלילי סעיף 60 א' (ג).
          אינני יודע להשיב לך באשר למשלוח בדואר רגיל.
          באשר להתיישנות:
          חוק סדר הדין הפלילי סעיף 225 קובע:
          225א. (א) עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו בעניינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף 228(ב);