האם כדאי להגיש תביעה קטנה?

  • הגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות
    דביר | 09/08/2017 17:21

    עו"ד קיסוס שלום רב,

    שאלה לי אלייך. בכוונתי להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות כנגד חברה מוכרת מאוד בתחום האלקטרוניקה.

    עובדות המקרה הן כלדקלמן:

    1. בתאריך ה 25.11.2016 רכשתי מחשב נייד בחנות המדוברת. תמורת המחשב שולם סכום של כ 873 ש"ח במזומן.

    2. בתאריך ה 09.05.2017 המחשב התקלקל ונשלח לתיקון במעבדת היבואן הרשמי.

     3. בתאריך ה 28.05.2017 המעבדה הודיעה לי כי אין בכוונתה לתקן את המחשב, ותחת זאת לשלוח לי אישור החלפה/זיכוי. עם אישור זה עליי לגשת לחברה (או לשלוח לה במייל) ולשיקול דעתה של החברה להחליט האם לזכותי או האם להחליף לי את המחשב.

    4. בתאריך ה 04.06.2017 נשלח האישור המדובר לחברה. נציגת החברה הסבירה לי כי במקרים מסוג זה החברה מזכה את הלקוח ע"י שליחת צ'ק לביתו. אישור הגעה פלוס אישור תחילת טיפול נשלח יום למחרת ה 05.06.2017.

    5. עד לתאריך ה 09.07.07 הוחלפו מספר מיילים ביני לבין הנציגה מהחברה, ללא מענה קונקרטי מצידה. בתאריך זה שוחחתי עם הנציגה, והיא עדכנה אותי שהצ'ק (לטענתה כמובן) נשלח בדואר (רגיל ולא רשום כפי שסיכמתי עם החברה מראש בכתובים) ב 27.06.2017.

    ב 17.07.2017, קרי, לאחר כמעט חודש מהרגע בו הנציגה טענה בתוקף כי הצ'ק נשלח, ובהתחשב בעובדה שאני עדיין לא קיבלתי את הצ'ק, הגשתי תלונה למועצה הישראלית לצרכנות, וכן ידעתי את החברה בכך שלא קיבלתי את הצ'ק.
    לאחר שהחברה בדקה שהצ'ק אכן לא נפרע, היא שלחה לי צ'ק חדש בדואר רשום, אשר הגיע למעוני ב 03.08.2017.
     אפרופו שליחת צ'ק בדואר רשום, שלחתי לחברה גם פסק דין מבית המשפט השלום אשר ניתן ב 03.07.2001 אשר מתייחס לנושא זה (בית המשפט השלום תל אביב יפו ת.א 047622/00 בפני כבוד השופט משה סובל ארטקום טכנולוגיות והפצה בע"מ נגד ישראובוז נכסים ואחזקות בע"מ).

    שאלתי היא, האם ניתן לבקש פיצוי מהחברה בגין עוגמת נפש ובשל ההמתנה הממושכת ( מה 05.06.2017 ועד ה 03.08.2017)  לקבלת הצ'ק? יש לציין כי בידי שיחות מוקלטות רבות אשר מאשרות כי החברה המדוברת קיבלה את הכסף (או לכל הפחות התחחיבות לתשלום) מהיבואן כבר ב 04.06.2017, בעצם עם שליחתי את האישור, ולכן מניין הימים מתחיל מתאריך זה, וזאת לדברי מנהל השירות של החברה.

    יש לציין כי לאחר מספר שיחות ביני לבין מנהל השירות בחברה, הוא הסכים להציע לי פיצוי של 200 ש"ח בצורת שובר, בתנאי שאחתום על כתב קבלה וסילוק דרקוני ( בין היתר קובע כי הכל נעשה לפנים משורת הדין ומבלי להודות בדבר, כולל עצם ביטול רכישת המחשב, אשר אני מזכיר נעשתה כתוצאה מתקלה במוצר ולפי קביעת החוק ולא מתוך "טובה" שהחברה עשתה לי ) שהיה משופע בחצאי אמיתות ושקרים, ולכן לא הסכמתי לחתום עליו.
    תחת זאת הצעתי נוסח חלופי, שעיקר שהשינוי בו קוסמטי בלבד לדידי, ודרש רק להוריד את הביטוי מבלי להודות בדבר (להשאיר לפנים משורת הדין) ולתקן את העיוות בעניין ביטול רכישת המחשב. מנהל השירות הודיעני כי הוא  מסרב (לטענתו בהוראת היועץ השפטי)  לשנות את הנוסח המקורי ולא בקוצו של יוד, וכי אם לא אחתום על הנוסח המקורי ככתבו וכלשונו, לא אקבל כל פיצוי.

    כמו כן יש לציין כי עדיין לא פרעתי את הצ'ק.

    בברכה ובכבוד רב,

    דביר ספינקא

    • האם כדאי להגיש תביעה קטנה?
      ליאור חאיק, עו"ד | 10/08/2017 00:15

      היי דביר,

      הגשת תביעה קטנה היא עניין של תועלת מול עלות.

      לדעתי הפיצוי שתקבל אם תגיש תביעה קטנה לא יהיה גבוה, בנסיבות שתיארת, מאחר ובתי המשפט לא פוסקים פיצויים גבוהים, אם בכלל, על עגמת נפש בלבד.

      ייתכן והסכום שהוצע לך נמוך מעט אך אף אם תגיש תביעה לא בטוח שהסכום שייפסק לך, אם ייפסק, יהיה גבוה משמעותית.

      אם מדובר בעניין עקרוני ולא כספי ייתכן ותשובתי תשתנה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • הבהרת מספר דברים
        דביר ספינקא | 10/08/2017 09:11

        עו"ד חיאק שלום רב,

        ראשית, תודה על תגובתך המהירה.

        בהמשך לתגובה זאת, אבקש להבהיר מספר דברים:

        1. ראשית,  בהחלט מדובר בעניין עקרוני מבחינתי. "בשם" העניין, אני גם מוכן לצאת מופסד כלכלית במעט.

        2. איני בהכרח מעוניין לתבוע בכל מחיר. הייתי (ואני עדיין) יותר ממוכן ומזומן לקבל את הפיצוי שהוצע לי (200 ש"ח בצורת שובר). דא עקא, מנהל השירות של החברה, מתנה את קבלת פיצוי זה בחתימה על הסכם דרקוני מבחינתי, שאיני מסכים לתוכנו, היות והוא אינו משקף את העובדות ואת האמת נאמנה. לו מנהל השירות הנכבד, היה מסכים לשנות את ההסכם, הייתי חותם עליו מיידית וגומר את הסיפור. לטענת מנהל השירות, היועץ המשפטי של החברה מסרב לעשות כל שינוי בנוסח המקורי, אף לא קוצו של יוד, ודורש כי על מנת שאקבל את הפיצוי, אחתום על הנוסח המקורי (המשופע באי אמיתות) ככתבו וכלשונו.

        3. איני מוכן לחתום על הנוסח המקורי, ומשום שמנהל השירות מסרב להתפשר,  בכוונתי לתבוע. אגב, יש לציין כי הבהרתי למנהל השירות המכובד כי בכוונתי להגיש תביעה, וביקשתי את שמו של היועץ המשפטי על מנת שאוכל לזמנו כעד בבוא העת, אך מנהל השירות סירב חגיגית למסור את שמו. למותר לציין כי שיחה זאת הוקלטה במלואה על ידי.

        אשמח לקבלת עצה ממך. אני שב ואומר כי אני בהחלט מוכן לצאת מופסד כלכלית במעט בשם העניין, ולכן אם לדעתך שכירת שירותי עו"ד הינה הצעד הנכון, אני בהחלט מוכן לכך.

        בברכה ובתודה מראש,

        דביר ספינקא.

        • המשך
          ליאור חאיק, עו"ד | 10/08/2017 10:46

          אם מדובר בעניין עקרוני ואתה מבין שהעלות עולה על התועלת - לך על זה.

          מכל מקום, לדעתי הפיתרון הנכון הוא להוציא מכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי כצעד אחרון לפני הגשת תביעה.

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com