אי אספקת רכב חלופי בניגוד לפוליסה

  • חברת הביטוח לא סיפקה רכב חילופי עפ הפוליסה
    אפרת | 08/08/2017 17:26

    שלום , אירעה לי תאונה ( שלא באשמתי ) הודעתי מידית לחברת הביטוח שהפנתה אותי למוסך שלהם באזור התאונה  הרכב ניבדק עי שמאי , וכעבור 3 ימים נישלח דוח שמאי הקובע כי הרכב
    "באובדן כהלכה" . פניתי לחברת הביטוח לקבל רכב חילופי , כבר ביום התאונה נימסר לי שאכן עפ הפוליסה מגיע לי רכב אבל יש להמתין ולראות לאן יופנה הרכב - האם לתיקון או לאובדן . הנושא הזה לקח 3 ימים . כשפניתי שוב לחברת הביטוח לדרוש רכב חילופי בעקבות ההחלטה של השמאי ,החלה מסכת "הלוך ושוב" כמעט עם כל נציגי החברה ומנהלי התיקים שהתנהלה כ 3 שבועות - התשובה הייתה - את לא מקבלת רכב חילופי בגלל שהאובדן הוא
    " אובדן מנהלי" - חשוב לי לציין שבדוח יש קביעה על אובדן כהלכה . אף אחד בסביבה המקצועית של סוכני הביטוח לא שמע על המושג הזה כולל סוכנים לשעבר באותה חברת ביטוח .  האם מישהו שמע על המושג הזה? - מה ניתן לתבוע מחברת הביטוח במקרה של תביעה ? - תודה מראש !!

    • אי אספקת רכב חלופי בניגוד לפוליסה
      עו"ד גיל קראוס | 09/08/2017 15:40

      צהריים טובים,

      לא מכיר את המושג אובדן מינהלי. בכל מקרה יש לבחון את הפוליסה ואם אכן היית זכאית לרכב חלופי, יכול להיות שאת יכולה לתבוע את חברת הביטוח בגין הוצאות נסיעה שהיו לך בתקופה שבו היית אמורה לקבל רכב חלופי.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il