הוכיתי ע״י עורכת דין

  • הוכיתי ע״י עורכת דין
    יוני | 06/08/2017 18:45

    שלום אודה לעזרה או לכיוון מה זכויותי בסוגייה זו.
    היום היה יום מסירת דירה בעסקת נדל"ן ואני המוכר.
    הוחלט שהמחאה בסך 4000 שח תישאר בנאמנות עו״ד של הרוכש עד שיסתיים הליך העברת בעלות במים, גז וחשמל.
    לאחר שהסתיים הגענו למשרדה של עורכת הדין של הרוכש על מנת לאסוף את ההמחאה והיא סרבה לתת עד שאחתום לה על מסמך, סרבית לחתום שלא בנוכחות עו״ד שלי ובסיום טונים קצת צורמים ואיום שלי מול הרוכש בלבד שאצא ללא המחאה ואמשיך הליך בתביעות קטנות הרוכש העביר אליי את ההמחאה והתקדמתי לכיוון הדלת ופתחתי אותה ואז העו״ד רצה אליי והכתה אותי בגב נמרצות ודחפה אותי וצעקה שאסתלק מהמשרד ואיימה עליי שתתבע אותי.
    מה עליי לעשות? האם לגשת למשטרה? או להתלונן עליה ב לישכת עורכי הדין?

    • הוכיתי ע״י עורכת דין
      יוני | 07/08/2017 04:31

      יש לציין שההמחאה בסך 4000 היא המחאה בגין מיטלטלין נוסף שהשארתי בדירה לטובת הרוכש בהסכם בינינו שבוצע מחוץ לחוזה

      • הוכיתי ע"י עורכת דין- מה לעשות?
        עו"ד אמיר מורשתי | 07/08/2017 09:17

        יוני יקר, המקרה שאתה מתאר נראה חמור על פניו ומאפשר הן פניה בתלונה על תקיפה במשטרה והן פניה  בתלונה לועדת האתיקה במחוז הרלוונטי בלשכת עורכי הדין.
        יחד עם זאת, נראה כי הסיפור הוא מורכב יותר- למשל, דרישתה של עורכת הדין כי תחתום לה על מסמך בטרם תעביר לך ההמחאה שהושארה אצלה בנאמנות, היא דרישה לגיטימית ואם אתה לא מוכן לחתום בלא נוכחות עורך דינך ( שאף זו גישה נכונה בעקרון ) הרי שראוי היה שגם לא תלך לאסוף את השיק מבלי שלכל הפחות , עורך דינך מיודע על כך.( ואז ניתן היה לפחות טלפונית לקבל ממנו אישור לחתום על המסמך עליו נתבקשת לחתום )
        בכל מקרה, העובדה שעורכת הדין איימה שתתבע אותך ודרשה ממך להסתלק מהמשרד, מלמדת אותי שיש צד נוסף למטבע והוא הצד של עורכת הדין ( וכנראה גם של הרוכש שסביר שיתמוך בצד של עורכת הדין שלו )  שכנראה בסיטואציה שנוצרה היא ראתה במעשיך כהסגת גבול, דבר המאפשר לה אף לעשות שימוש בכוח סביר בכדי לגרום לך לצאת ממשרדה. מקווה שהייתי לך לעזר
        בברכה,

        אמיר מורשתי, עו"ד
        מנהל פורום פלילי

        דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
        טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il