האם זכותו של פסיכיאטר לקבל התיק הפלילי של מטופלו?

  • זכות לקבל את התיק הפלילי
    גיל מלמד | 03/08/2017 21:55

    האם זכותו של פסיכיאטר לקבל ממשטרה את תיק הפלילי של מטופל שנמצא אצלו באשפוז בגין תיק הזה?

    • האם זכותו של פסיכיאטר לקבל התיק הפלילי של מטופלו?
      עו"ד אמיר מורשתי | 06/08/2017 11:35

      גיא יקר, חוק המרשם הפלילי, מאפשר לפסיכיאטר המחוזי, ולפסיכיאטר שנתבקש מאת תובע/ סניגור לבדוק אדם שהואשם בפלילים לקבל את גיליון הרישום הפלילי של מטופלו.
      בנוסף, כשבית משפט שולח נאשם להסתכלות הוא מעביר את כתב האישום ופרוטוקול הדיון לפסיכיאטר המחוזי.
      מעבר לאמור, אין זכות ללא חתימה על ויתור סודיות לפסיכיאטר לקבל לידיו העתק מהתיק המשטרתי של המטופל.
      יחד עם זאת, הפסיכיאטר שנתבקש להכין חוות דעת, יכול לבקש מהסניגור של הנאשם את חקירותיו במשטרה על מנת להיעזר בהם להגיע למסקנה האם בעת ביצוע העבירות ע"י הנאשם היה הנאשם בר עונשין. אם לקוחו של הסניגור מסרב לכך, הרי שהחומר לא יועבר לפסיכיאטר וייתכן והדבר ישליך על היכולת של הפסיכיאטר להכין חוות דעת כנדרש.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il