תאונת אופנוע ללא ביטוח - האם אני זכאי לפיצוי?

  • תאונת אופנוע
    ורד | 16/07/2017 20:24

    שלום, נפגעתי בתאונת דרכים עת נסעתי באופנוע ומכר שלי נהג.
    רכב פגע בנו.
    למכר שלי לא היה ביטוח חובה, הבנתי שאני יכולה לתבוע את ביטוח החובה של הרכב המעורב.
    השאלה שלי היא האם במידה ואכן אפנה לביטוח הרכב ואקבל פיצוי - הביטוח יפנה אישית למכר שלי?
    אודה לתשובתכם.

    • תאונת אופנוע ללא ביטוח - האם אני זכאי לפיצוי?
      עו"ד ערן אלזם | 17/07/2017 10:43

      ורד שלום.

      באופן עקרוני, הזכות שלך להגיש תביעה כנוסעת הינה כנגד "קרנית" (קרן לפיצוי תאונות-דרכים), אשר צפויה להגיש תביעה לאחר מכן כנגד המכר שלך.

      בהתקיים תנאים מסויימים, יהיה באפשרותך להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח של הנהג הפוגע, אשר אינה צפויה להגיש תביעה כנגד המכר שלך.

      לאור מורכבות ו-"רגישות" הדברים, אמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com

      • אז אני פשוט יכולה לבחור?
        ורד | 17/07/2017 11:20

        לפי מה שהבנתי, בתביעות גוף אין כל קשר לאשמה...

        • תאונת דרכים בזמן היריון - האם אני זכאית לפיצוי?
          עו"ד ערן אלזם | 18/07/2017 23:08

          ורד ערב טוב,

          אין זה עניין של בחירה.

          כפי שרשמתי, רק בהתקיים תנאים מסויימים בחוק ניתן יהיה להגיש תביעה כנגד מבטחת הרכב הפוגע.

          אני חוזר על המלצתי להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתאונות-דרכים.

          בהצלחה.

          בברכה,

          ערן אלזם, עו"ד
          מנהל פורום תאונות דרכים

          מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
          טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com