דירקטורים ובעלי מניות בחברה פרטית

  • דירקטורים ובעלי מניות בחברה פרטית
    סול | 10/07/2017 18:06

    שלום רב

    מה משמעות בעלי מניות בחברה פרטית שבעל החברה נפטר להלן הפרטים:
    1. שני הילדים של בעל החברה הינם הדירקטורים.
    2. אותם הילדים הם בעלי בניות בחברה בסך 10,000 מניות בשווי 1 ש"ח כ"א.
    3. לחברה הנפקה של מיליון מניות אך חילקה 20 א' מניות שזה בדיוק מה שהילדים מחזיקים.
    החברה מוגדרת כמפרת חוק משנת 1972 .
    שאלותי הן:
    1. האם זה אומר שהם היורשים של החברה ; וכן את נכסי החברה.?
    2. אני גרה בבניין שנבנה ע"י החברה וישנם נכסים ברכוש המשותף ע"ש החברה והבן טוען כי הנכס שלו פרטי; האם המניות מקנות לו את הזכות?
    3. אנו עומדים לפני פינוי בינוי והוא מחזיק בנכס הזה כיצד ניתן לתקוף זאת?
    האם המשמעות היא שהוא יהנה מהשבחה ע"ח הרכוש המשותף; אגב כל הדיירים משלמים מיסי ועד על הרכוש ההשותף, אך לא נהנים ממנו כי הוא ניכס לעצמו.
    אודה לתשובתכם .

    בברכה
    סול

    • דירקטורים ובעלי מניות בחברה פרטית
      עו"ד משה כאהן | 10/07/2017 18:20

      מהתיאור שלעיל עולה ששני "הילדים" הנ"ל הינם בעלי המניות והדירקטורים של החברה. החברה היא הבעלים של נכסיה. בד"כ רכוש משותף בבית משותף שייך לבעלי הדירות ואינו מהווה נכס פרטי של מאן דהוא. יש לבדוק על שם מי רשומים ה"נכסים הפרטיים" בטאבו. ככל שאין רישום ספציפי על שם גורם אחר הרי שמדובר ברכוש משותף השייך לכל הדיירים.

      בברכה,

      משה כאהן, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות

      שד' שאול המלך 35, ת"א
      טל': 03-6914775; מייל: mk@kahn.co.il