חובות של שוכר

  • השוכר צבר חובות ארנוה על שמי-העיריה לא מוכנה להעבי
    דוד | 26/06/2017 14:08

    שלום
    השוכר שלי צבר חובות ארנונה על שמי. לא שילם מאז שנכנס לדירה, ולא העביר על שמי.
    הצטבר 23 אלף ש"ח, בתהליכי עיקול, רק עכשיו נודע לי. למרות החוזים והראיות שיש לי העיריה מסרבת להעביר רטרואקטיבית על שמו. מה לעשות?

    • חובות של שוכר
      עו"ד אלעד וייסטוך | 26/06/2017 18:51

      דוד שלום,

      מדובר בנושא מורכב תלוי בהרבה משתנים כמו תקופת התיישנות, הודעות שדווחו לעירייה על המחזיק וכו'.

      אנא פנה לייעוץ פרטני.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • לא דווח לעיריה
        דוד | 26/06/2017 22:29

        זו דירה שהושכרה מיד מטופס 4 ומאז על שמי ללא שום דיווח לעיריה על כלום על היום (משך 5 שנים).
        תקופת התיישנות של מה?
        בחוזה מופיע שתשלומי הארנונה עליו. לא מופיע שחובת הדיווח עליו.

        • המשך
          עו"ד אלעד וייסטוך | 27/06/2017 14:04

          ככל שהשוכר דווח לעירייה כמחזיק החובות צריכים להיות על שמו בלבד.

          בברכה,

          אלעד וייסטוך, עו"ד
          מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

          השילוח 4, פתח תקווה
          טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

          • השוכר לא דיווח, וגם לא אני
            דוד | 27/06/2017 14:24

            סמכתי על השוכר שידווח, ולא על דעתי שהוא לא עשה זאת.

            ולכן השאלה היא אם יש לי איזו שהיא עילה לתבוע מהעיריה להעביר רטרואקטיבית על שמו, כאשר טענתה היא שהיות ולא דאגתי (וגם לא הוא) לדווח על שינוי המחזיק, אין כזה דבר העברה רטרואקטיבית על שמו.

            העילה היחידה שעולה על דעתי לתבוע היא מכיוון שהעיריה לא פתחה בהליכי גביה עד שעברו חמש שנים, וכתוצאה מכך לא ידעתי על החוב שנצטבר.

            הדרישה שלי מהעיריה היא שאם לא להעביר על שמו, לכל הפחות להקפיא הליכים למשך זמן מספיק עד שאסיים לתבוע את השוכר על כך (לפחות חצי שנה).

            לחילופין - שאלתי היא מול השוכר - איזה הליכים ניתן לפתוח נגדו לתשלום החוב באופן מיידי, בלי להזדקק להליך משפטי ארוך טסנדרטי. למשל, האם שייך פניה מיידית להוצאה לפועל וכדו'.

            תודה רבה!