גמישות בקיום הסדרי הראיה

  • הזזות של מפגשים והטרדה מצד הגרוש
    אינה | 25/06/2017 18:29

    שלום רב,

    יש לנו הסכם מבית משפט על הסדרי ראיה ללא שום מנגנון של הזזות מפגשים. הגרוש שלי מבטל מגפשים לפי רצונו ואחר כך מנסה להכריח אותי להשלים לפי נוחיותו.

    אני מצידי לא מזיזה לעולם, אך בשבת האחרונה נאלצתי לבקש ממנו להזיז מפגש לשבת הבאה, כי הילדה הוזמנה לאירוע.

    למרות שהגרוש קיבל ממני הצעה לקיים מפגש בשבת הבאה ולא בשבת הקרובה, שלח איומים במייל שהביטול לא מקובל עליו והוא יביא אלי משטרה ויטען להפרת הסכם בבית משפט. לאחר מכן, אכן הגיע לביתי בשבת והטריד אותנו כחצי שעה עלי ידי טלפונים והודעות. איך עלי לנהוג במצב הזה?

    תודה.

    אינה

    • גמישות בקיום הסדרי הראיה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 26/06/2017 20:49

      אינה שלום,

      מילת המפתח בקשר בין הורים גרושים, בנוגע לילדים, היא "גמישות".
      בסופו של דבר, במהלך הימים, פעם הורה אחד נזקק לגמישות מצד ההורה השני ופעם להיפך.
      אם הוא אינו מוכן לגלות הבנה לאילוצים שצצים מדי פעם, נראה שאין ברירה אלא לקיים את הסדרי הראיה, בדקדקנות מלאה, הן מצידך והן מצידו, ואם הוא מחציץ מפגש, הוא יצטרך לחכות עד המפגש הבא.

      אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי, אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה, כדי לקבל כלים שיתאימו לנסיבות הספציפיות שלך.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il